Αυτός ο δρόμος που βρήκαμε στην Εύβοια είναι πολύ τρομακτικός! [Φωτογραφία]

Ευτυχώς που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποιο τροχαίο σε αυτό τον τρομακτικό δρόμο που θα δείτε παρακάτω.

Θα πρέπει να το παραδεχτούμε ότι η Εύβοια δεν είχε ποτέ ένα καλό οδικό δίκτυο. Τόσο για την Βόρεια όσο και για την Νότια Εύβοια, η οδήγηση γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Αν υπήρχε ένα καλό οδικό δίκτυο, για να μεταφερθούμε στην Κάρυστο, θα χρειαζόμασταν το πολύ, μία ώρα και όχι 2,5 ώρες.

Το ίδιο ισχύει και για την Βόρεια Εύβοια όπου για να πάμε στην Ιστιαία ή στην Αιδηψό, σπαταλάμε μία ώρα περισσότερη.

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε έναν επικίνδυνο δρόμο στην περιοχή του Αγίου Μεκρούριου στην Νότια Εύβοια. Η παραλία είναι υπέροχη εκεί αλλά ο δρόμος δυστυχώς είναι χωματόδρομος. Για να πάμε χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο παλιό.

Αν έχετε αγοράσει πρόσφατα ένα αυτοκίνητο, καλά θα κάνετε να το ξεχάσετε. Βλέποντας αυτή την εικόνα, νομίζετε ότι το βουνό θα πέσει πάνω μας. Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που τον χειμώνα πολλές φορές καταστρέφεται.

Για να πάμε σε αυτή την παραλία, ο δρόμος είναι κάπως καλός μέχρι την Μουρτερή. Βέβαια αν βρέχει πολύ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Λίγα λόγια για την παραλία Άγιος Μερκούριος

Η παραλία Άγιος Μερκούριος βρίσκεται στους πρόποδες του ορεινού χωριού Οκτωνιά οποία καταλήγει στον γνωστό βράχο με όνομα Κεφάλα λόγω της εμφάνισης του.

Ο Άγιος Μερκούριος είναι η προέκταση της Μουρτερής, είναι μια ακόμη πιο παρθένα αμμουδιά.

Θα κολυμπήσετε γαλαζοπράσινα νερά και θα ξαπλώσετε σε ένα ψιλό πολύχρωμο στρώμα από μικρά βότσαλα.

Υπάρχουν και χειρότερα…

Δεν πρόκειται απλά για τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο αλλά γι’ αυτούς που πραγματικά χρειάζεσαι την τύχη με το μέρος σου για να τους διασχίσεις… (πηγή φωτογραφίας: drive.gr)

Με αφορμή, λοιπόν, την επικινδυνότητα του εν λόγω δρόμου, “ξεφεύγουμε” από τα στενά σύνορα της Εύβοιας, επιχειρώντας να εντοπίσουμε και άλλες διαδρομές που τρομοκρατούν όσους έχουν την… ατυχία να τις ακολουθήσουν.

Αυτός ο δρόμος βρίσκεται στους πρόποδες του Nagna Parbat, ενός βουνού του Πακιστάν με 26.660 πόδια ύψος! Εξαιρετικό σημείο για φωτογραφίες και για φυσιολάτρες, εφιάλτης όμως για οποιοδήποτε άλλο και πόσω μάλλον για τους οδηγούς.

Το πιο επικίνδυνο μέρος του δρόμου περιλαμβάνει μια στενή ανάβαση (πλάτους 3μ.) περίπου 10 χιλιομέτρων, σε σαθρό χωματόδρομο, γεμάτο βράχους και έντονες κατολισθήσεις. Ο μόνος τρόπος για να «περάσετε» αυτό το δρόμο είναι με τα πόδια. Και πάλι θα κινδυνεύετε.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Απάτη στη Χαλκίδα: Περίμενε επιστροφή χρημάτων και άδειασε ο τραπεζικός λογαριασμός

Ψαχνά: Δείτε τι στεναχώρησε τους κατοίκους

Το μυστήριο με τα σπίτια στην Κάρυστο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις