Αυτός είναι ένας από τους πιο τρομακτικούς δρόμους της Εύβοιας [Φωτογραφία]

Βλέποντας αυτή την εικόνα, νομίζετε ότι το βουνό θα πέσει πάνω μας.

Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που τον χειμώνα πολλές φορές καταστρέφεται. Αν αυτός ο δρόμος δεν οδηγούσε σε παραδεισένιες παραλίες, κανένας δεν θα έδινε σημασία.

Τώρα όμως που οδηγεί στην παραλία Άγιος Μερκούριος, είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας με αυτή την εξωτική παραλία της Εύβοιας.

Για να πάμε σε αυτή την παραλία, ο δρόμος είναι κάπως καλός μέχρι την Μουρτερή. Βέβαια αν βρέχει πολύ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Για όσους θυμούνται, πριν λίγους μήνες, είχαμε τρομερές πλημμύρες στην Μουρτερή.

Το οδικό δίκτυο, δυσκολεύει πιο πολύ από την Μουρτερή προς τον Άγιο Μερκούριο. Εκεί δεν υπάρχει άσφαλτος και ο δρόμος είναι τρομακτικός όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Μάλιστα αν παρατηρήσετε καλύτερα θα δείτε πως το βουνό γέρνει προς την μεριά της παραλίας. Όταν ο χειμώνας είναι βαρύς, ο δρόμος αυτός γκρεμίζεται με αποτέλεσμα να κόβεται η κυκλοφορία.

Το μόνο θετικό είναι ότι ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μιας και εκείνη την ώρα δεν περνά κάποιος με το αυτοκίνητο του.

Αν παρατηρήσετε καλύτερα θα δείτε πως το βουνό γέρνει προς την μεριά της παραλίας.

Λίγα λόγια για την παραλία Άγιος Μερκούριος

Η παραλία Άγιος Μερκούριος βρίσκεται στους πρόποδες του ορεινού χωριού Οκτωνιά οποία καταλήγει στον γνωστό βράχο με όνομα Κεφάλα λόγω της εμφάνισης του.

Ο Άγιος Μερκούριος είναι η προέκταση της Μουρτερής, είναι μια ακόμη πιο παρθένα αμμουδιά.

Θα κολυμπήσετε γαλαζοπράσινα νερά και θα ξαπλώσετε σε ένα ψιλό πολύχρωμο στρώμα από μικρά βότσαλα.