Τι σοκαριστικό έγινε κάποτε στην γέφυρα της Χαλκίδας;

Η φύση τελικά έχει όλες τις απαντήσεις ακόμα και σε αυτό που είδαν οι περαστικοί κάτω από την παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Όταν κάποιοι το αντίκρισαν κάτω από την γέφυρα της Χαλκίδας, νόμιζαν ότι συνέβη κάτι τρομακτικό. Άλλοι πίστεψαν ότι ο άνθρωπος και σε αυτή την περίπτωση έβαλε το χεράκι του. Ευτυχώς η φύση έρχεται να απαντήσει σε αυτή την εικόνα που θα δείτε στο ρεπορτάζ του newse.gr.

Πολλοί συμπολίτες μας είδαν δεκάδες ψάρια κάτω από την παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας. Τα δεκάδες αυτά ψάρια, είχαν βρεθεί στην στεριά και δυστυχώς ήταν ψόφια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έπαθαν πλάκα με αυτό που είδαν στον ουρανό της Εύβοιας. Δείτε φωτογραφία

Τι τρομακτικό συνέβη στην γέφυρα της Χαλκίδας;

Μάλιστα ανάρτησαν και φωτογραφία με το θέαμα στα κοινωνικά δίκτυα. Τελικά υπάρχει εξήγηση μιας και τα ψάρια πηδάνε από τη θάλασσα στη στεριά. Η εξήγηση κρύβεται στην κυριαρχία της θάλασσας όπου το πιο μεγάλο ψάρι, κυνηγά για να φάει το μικρό.

Για αυτό τον λόγο γέμισε η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας με κοπάδια ψαριών. Ο αριθμός των ψαριών ήταν τόσο μεγάλος που αρκετά από αυτά βγήκαν ακόμα και στην στεριά κάτω από την γέφυρα.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο με τους γνώστες να τονίζουν ότι είναι κάτι αρκετά σύνηθες. Τα ψάρια αυτά ονομάζονται φρίσσες. Μάλιστα δεν έχει πολλές διαφορές με τις σαρδέλες. Έχει ρίζες από την οικογένεια των ρεγγών και χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία πλευρικής γραμμής, ενώ η κοιλιά της είναι πιο στρογγυλοποιημένη από αυτή της σαρδέλας.

Βλέποντας λοιπόν, τα μεγαλύτερα ψάρια να τα πλησιάζουν μέσα στον πανικό τους, πήδηξαν στην στεριά για να γλιτώσουν.

Δείτε την φωτογραφία με το φαινόμενο στο newse.gr