Τουρισμός για όλους 2022: Που κάνετε αίτηση;

Άρχισε το πρόγραμμα για τις διακοπές μέσω του προγράμματος τουρισμός για όλους που δίνει δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους

Το πρόγραμμα δεν είναι το ίδιο με τον κοινωνικό τουρισμό και το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιουδήποτε είδους κατάλυμα, είτε ξενοδοχείο, είτε airbnb και εκτός Εύβοιας.

Αυτό το νέο πρόγραμμα ονομάζεται τουρισμός για όλους 2022, και θα είναι νέας μορφής και δομής πρόγραμμα. Θα δώσει χρήματα και έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό για την περίοδο 2022-2025.

Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν voucher ύψους 150 ευρώ ο καθένας, για να κάνουν διακοπές.

Κοινωνικός τουρισμός 2022-23
Τουρισμός για όλους 2022

Το τουρισμός για όλους voucher θα είναι σαν το Freedom Pass, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή – χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

H λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μίας διεύθυνσης e-mail στο vouchers.gov.gr. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων.