Το σπάνιο φυτό με το δηλητήριο που ξεφύτρωσε σε βουνό της Εύβοιας


Το σπάνιο φυτό με το δηλητήριο που ξεφύτρωσε σε βουνό της Εύβοιας

Αυτό το φυτό είναι πολύ σπάνιο. Όσοι το συναντήσουν μένουν με τον στόμα ανοιχτό μιας και ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας το έχουν. Το βρήκαμε όμως και στην Εύβοια.

Συνήθως το συναντάμε στην Κρήτη και εκτός Ελλάδας, στην Τουρκία. Έχει μωβ χρώμα και μπορεί να φτάσει και  το ένα μέτρο.

Οι παλιοί έλεγαν ότι έχει δηλητήριο και ότι είναι φυτό που τρώει σάρκες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει 100%. Δεν τρώει σάρκες αλλά έχει δηλητήριο. (Διαβάστε εδώ όλες τις απίστευτες ειδήσεις από την Εύβοια)

Το φυτό θεωρείται δηλητηριώδες λόγω του υδροκυανικού οξέος που περιέχει σε συνδυασμό με την αροίνη, τα φύλλα, οι ρώγες του καρπού και οι χλωροί κόνδυλοι του φυτού έχουν τοξική επίδραση σε ανθρώπους και ζώα.

Η ελληνική ονομασία δρακοντιά , όπως και η λατινική ονομασία του γένους Dracunculus, οφείλεται στον σπάδικα, που θυμίζει μικρό δράκοντα που βγαίνει μέσα από τη σπάθη. Αν παρατηρήσει κανείς το φυτό θα δει ότι κατά 80% είναι πράσινο και μόνο ένα 20% είναι μωβ.

Πάντως όταν δημοσιεύτηκε η παρακάτω φωτογραφία στα social media, πολλοί φοβήθηκαν αλλά και αναρωτήθηκαν τι φυτό ήταν. Μάλιστα αυτό το σπάνιο φυτό το βρήκαν σε βουνό της Εύβοιας.

Το σπάνιο φυτό με το δηλητήριο που ξεφύτρωσε σε βουνό της Εύβοιας