Το χωριό της Εύβοιας με το παράξενο όνομα για να νιώσετε την αληθινή εμπειρία του χειμώνα

Χωριό Εύβοια

Αναμμένο τζάκι, πετρόχτιστοι ξενώνες, περίπατοι μες στη φύση. Το χωριό της Εύβοιας με το παράξενο όνομα θα σας κάνει να νιώσετε την αληθινή εμπειρία του χειμώνα. Δεν θα πληρώσετε πολλά και θα απολαύσετε την φύση.

Θα ζήσετε την θαλπωρή και θα γευτείτε τοπικές γεύσεις σε ταβερνάκια. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε ένα όμορφο χωριό χαμηλών τόνων για χορταστικά και φιλικά προς την τσέπη σας weekends.

Ο συνδυασμός βουνού – θάλασσας, με μερικές παραλίες αξέχαστης ομορφιάς είναι αυτό που θα σας αποζημιώσει.

ADVERTISING

Εκεί στην περιοχή θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε το καλό φαγητό φτιαγμένο με ντόπιες πρώτες ύλες.

Αυτό το χωριό με το παράξενο όνομα και η πληθώρα αυθεντικών μικρών χωριών γύρω του, αποτελούν τα σημαντικότερα κίνητρα για επίσκεψη.

Είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά της εναλλακτικής για διακοπές στην Βόρεια Εύβοια. Μια απομονωμένη κατοικημένη περιοχή στον νομό η οποία έχει φημισμένο πανηγύρι. Δεν είναι άγνωστο το ποιοι είναι οι παπάδες που του έδωσαν το όνομα τους.

Το χωριό Παπάδες είναι ημιορεινό με υψόμετρο 440 μέτρα περίπου. Θα σας αποζημιώσει η πανοραμική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος.

ADVERTISING
χωριό, Εύβοιας, παράξενο όνομα, αληθινή εμπειρία, χειμώνα

Απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την πιο κοντινή παραλία και έχει πολλούς λοφίσκους καλυπτόμενους από έντονη βλάστηση για περπάτημα.

Το πυκνό δάσος είχε καταστραφεί ολοσχερώς κατά το έτος 1977 από πυρκαγιά η οποία ιστορικά συγκαταλεγόταν ως μια από τις μεγαλύτερες που είχαν σημειωθεί στη χώρα μας. Και δυστυχώς ήρθε και άλλη φωτιά το 2021.

Γιατί ονομάστηκε Παπάδες;

Σύμφωνα με μια εκδοχή την εποχή της τουρκοκρατίας στο χωριό υπήρχε μοναστήρι με αρκετά μεγάλη μοναστηριακή περιουσία. Οι μοναχοί, που λέγονταν παπάδες εκείνη την εποχή κατάγονταν από τη Λέσβο.

Έτσι λίγα χρόνια αργότερα το χωριό, από τότε δημιουργήθηκε πήρε το όνομα εκείνων των μοναχών Παπάδων.

χωριό, Εύβοιας, παράξενο όνομα, αληθινή εμπειρία, χειμώνα

Η πιο ωραία στιγμή στο χωριό είναι όταν χιονίζει. Τα τζάκια καίνε από νωρίς, οι ταβέρνες στέλνουν σπονδή στους θεούς και τα ντόπια κρασιά δίνουν και παίρνουν.

Ένα αλπικό τοπίο με συγκλονιστική θέα και γρήγορη απόδραση, μόλις δύο ώρες από τη Χαλκίδα.

Χωριό που πραγματικά θα σας εκπλήξει με τις σπάνιες φυσικές ομορφιές του. Πεζοπορία στη φύση, γραφικά χωριά και νερά που τρέχουν παντού, συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό, εύκολα προσβάσιμο, αλλά και εύκολα διαχειρίσιμο για το budget σας.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Πάγωσε με το πλάσμα που είδε κοντά στην βάρκα του

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.