Χαλκίδα: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν έναν βράχο

Το απίστευτο πλάσμα σε έναν βράχο της Χαλκίδας
Το απίστευτο πλάσμα

Ένα σπάνιο πλάσμα που για να το δείτε θα πρέπει να έχετε καλή παρατηρητικότητα μιας και κάνει την εμφάνιση του τα βράδια.

Το βράδυ του αρέσει η ηρεμία και ξέρει ότι κανένας δεν θα πάει κοντά του για να το πειράξει. Άλλωστε έχει μάθει να ζει μακριά από τους ανθρώπους και σπάνια τους πλησιάζει. Είναι από τα πλάσματα που πραγματικά κεντρίζουν όλα τα βλέμματα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την πόλη. Την ίδια στιγμής εκατοντάδες πλάσματα βρίσκουν καταφύγιο στις παραλίες της Χαλκίδας.

Την ώρα που έκανε το περπάτημα της, μια αναγνώστρια, είδε κάτι να κάθεται πάνω σε έναν βράχο. Όλα αυτά έγιναν σε παραλία στη Χαλκίδα στην περιοχή Συκιές.

Το σπάνιο πλάσμα ήταν πάνω σε ένα βράχο

Πολλοί ίσως το χαρακτήριζαν τρομακτικό. Είναι τρομακτικής ομορφιάς που συναρπάζει όταν το δείτε ή είστε τυχεροί και το παρατηρήσετε. Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι ένα πτηνό αρχοντικό και μοναδικό. Αναζητήσαμε την βοήθεια φίλων για να φτάσουμε στην ταυτότητα αυτού του άγνωστου πτηνού που μας έστειλε η αναγνώστρια του evianews.com. Το bird watching, είναι γνωστό σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με αυτό. Η γνωριμία με τους υπόλοιπους «συγκάτοικους» του πλανήτη απαιτεί συχνά συναρπαστικές αναζητήσεις σε νέα μέρη, όπου νέες εμπειρίες και εικόνες αποκαλύπτονται σε ένα συνδυασμό διασκέδασης και γνώσης. Τα πουλιά, όσο καμία άλλη κατηγορία οργανισμών, προσφέρονται ιδιαίτερα γι’ αυτό τον σκοπό μια και πετούν και έτσι γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά.

Το σπάνιο πλάσμα στη Χαλκίδα έχει οικογένεια

Μάθαμε ότι κατάγεται από μία οικογένεια κοσμοπολίτικη, όπου τα μέλη της τα βρίσκουμε παντού σε όλο τον κόσμο. Τους αρέσει η θάλασσα αλλά και τα βουνά.

Σε αυτή την οικογένεια ανήκουν οι ερωδιοί. Είναι πουλιά με πολύ μακριά πόδια και ράμφος. Αυτό το βοηθά πολύ αφού ζει σε περιοχές με ρηχά νερά.

Το βρίσκουμε κοντά σε θάλασσα ή σε υγρές καλλιέργειες. Τρέφεται με ψάρια και έντομα. Είναι ένας απίθανος μαχητής και άσσος στο κυνήγι.

Με λίγες εξαιρέσεις ζει και κάνει την φωλιά του κυρίως στα δέντρα ή την πυκνή βλάστηση κοντά στο νερό.

Το απίστευτο πλάσμα σε έναν βράχο της Χαλκίδας
Το σπάνιο πλάσμα στη Χαλκίδα έχει οικογένεια