Χαλκίδα: Το σπάνιο πλάσμα που ήταν κρυμμένο στην παραλία και μας εντυπωσίασε

Σπάνιο πλάσμα στη Χαλκίδα
Σπάνιο πλάσμα στη Χαλκίδα

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, μιας και η φωτογραφία του evianews.com, τα λέει όλα για αυτό το πανέμορφο πλάσμα.

Μόνο θαυμασμό νιώθεις όταν θα δεις αυτό το πλάσμα που κάθονταν ανέμελο σε μία από τις παραλίες στην Χαλκίδα. Το πλεονέκτημα των πουλιών σε σχέση με άλλα είδη πανίδας της Ελλάδας είναι ότι ακούγονται πολύ συχνά και παρατηρούνται πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα θηλαστικά, για παράδειγμα, μια και τα περισσότερα κινούνται τη νύχτα, εξαιτίας της ανθρώπινης παρουσίας.

Σπάνια πουλιά και πολύ όμορφα

Υπάρχουν πολλά είδη πουλιών που θεωρούνται όμορφα και ταυτόχρονα είναι περίεργα. Αυτά που ξεχωρίζουν και μας κάνουν να μένουμε με τον στόμα ανοιχτό, ανήκουν στα σπάνια. Δεν τα συναντάμε κάθε μέρα.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ο αριθμός των ειδών πουλιών στον πλανήτη μας υπερβαίνει τα 10.000. Και πολύ λίγοι γνωρίζουν αυτά τα είδη, καθώς είναι πάρα πολλά .Αλλά ταυτόχρονα, ανάμεσα στα πουλιά υπάρχουν εκπληκτικά όμορφα και εντελώς γοητευτικά πλάσματα.

Ένα πλάσμα διαφορετικό μέσα από τον φακό του evianews.com

Η ηρεμία της θάλασσας και η ηρεμία η δικιά του, εκπέμπουν μια γαλήνη που όσοι εκείνη την στιγμή το παρατήρησαν βγήκαν κερδισμένοι. Ένα πλάσμα που εξέπεμπε μια ηρεμία της φύσης που όλοι έχουμε ανάγκη.

Το πλάσμα με τα μακρυά πόδια και το ράμφος

Όπως βλέπουμε ανήκει στα πουλιά με μακριά πόδια ενώ το ράμφος του, βοηθά πολύ αφού ζει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε περιοχές με ρηχά νερά. Στη Χαλκίδα, υπάρχουν και κάποια είδη που είναι σπάνια για μια τόσο μεγάλη πόλη. Ένα τέτοιο είδος είναι το πουλί που θα δείτε στη φωτογραφία. Ένα όμορφο πλάσμα που μπορούμε να δούμε (αν είμαστε τυχεροί) σε παραλίες της πόλης.

Το βρίσκουμε κοντά σε θάλασσα και μαθαίνουμε ότι τα περισσότερα που ανήκουν σε αυτό το είδος, τρέφονται κυρίως με ψάρια και έντομα.

Ψάξαμε και βρήκαμε και άλλες πληροφορίες ότι για παράδειγμα, όταν κυνηγούν χρησιμοποιούν την πολύ καλή τους όραση και γρήγορη κίνηση του λαιμού τους. Το να μαθαίνει κανείς να ξεχωρίζει τα διαφορετικά είδη πουλιών χρειάζεται αρκετό διάβασμα και καθημερινή εξάσκηση.

Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, ένας ερωδιός έκανε την εμφάνιση του στη Χαλκίδα.