Τι σκέφτονται πολλοί γονείς στην Εύβοια τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία;

Οι μαθητές από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου άρχισαν τα σχολεία

Πολλοί γονείς έχουν μπει σε σκέψεις για τις νέες τσάντες που θα πάρουν, τις κασετίνες που θα διαλέξουν, τα μολυβιά, τα τετράδια και γενικά πως θα οργανώσουν το γραφείο τους και γενικότερα ό,τι χρειάζονται για να είναι έτοιμα τα παιδιά τους για τη νέα τους σχολική χρονιά.

Σίγουρα, αρκετά χρήσιμη είναι η λίστα που δίνεται από κάποια σχολεία, η οποία περιλαμβάνει όλα αυτά που θα χρειαστούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μία λίστα που μπορεί με τα χρόνια να παραμένει ίδια αλλά το κόστος της τραβά την ανηφόρα!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν και φέτος οι γονείς καθώς η τιμή του χαρτιού αυξήθηκε σε σύγκριση με πέρσι και μαζί παρέσυρε και τα περισσότερα σχολικά είδη.

Τι σκέφτονται πολλοί γονείς στην Εύβοια όταν ξεκινούν τα σχολεία
Ακριβότερα και τα σχολικά

Για να καταλάβετε την σύγκριση τιμών, ένα απλό τετράδιο που πέρσι κόστιζε 1 ευρώ, φέτος η τιμή του αυξήθηκε από 30 έως 40 λεπτά!

Ένα τετράδιο δύο θεμάτων ενώ πέρσι έκανε 2,30 ευρώ, φέτος η τιμή ου έφτασε κοντά στα 3 ευρώ.

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία αρκετοί είναι οι γονείς που λένε ότι θα αρκεστούν μόνο στις απολύτως απαραίτητες αγορές. Στο 20 % φτάνουν φέτος οι αυξήσεις στα σχολικά ήδη όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του alpha: