Τι σημαίνει η λέξη Ιαπετός – Είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μεταφορικά για να περιγράψει κάποιον που αισθάνεται ψυχολογικά ή συναισθηματικά καταβεβλημένος.
Η λέξη “ιαπετός” προέρχεται από τα ελληνικά και σημαίνει “πτώση” ή “καταβεβλημένος”.
Συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ή κάτι που έχει υποστεί μια δυσάρεστη, δυνατή πτώση στην κατάστασή του.
Είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μεταφορικά για να περιγράψει κάποιον που αισθάνεται ψυχολογικά ή συναισθηματικά καταβεβλημένος και απογοητευμένος.
Ο όρος “ιαπετός” (Ιαπετός) αναφέρεται στον δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό δορυφόρο του πλανήτη Κρόνος στο ηλιακό σύστημα.
Ο Ιαπετός ανακαλύφθηκε το 1671 από τον Γιαν Ντομίνικο Κασσίνι και είναι ένας από τους πολλούς φυσικούς δορυφόρους του Κρόνου.
Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Ιαπετού, του τιτάνα της μυθολογίας που ήταν γιος του Ουρανού και της Γαίας.
Ο Ιαπετός έχει μια πολύ ιδιαίτερη χαρακτηριστική, το οποίο είναι μια διακριτική διαφορά στο φωτεινότητά του, γνωστή ως “Ιαπετική ολότητα.”
Αυτό σημαίνει ότι ο Ιαπετός εμφανίζει δύο διακριτικά φωτεινά και σκοτεινά ημισφαίρια στην επιφάνειά του, που προκαλούνται από τον χιονόνεφο του δακτυλίου του Κρόνου, που σκορπά το φως και δημιουργεί αυτό το φαινόμενο.
Αυτή η ιδιαίτερη ιδιότητα έγινε γνωστή μόλις τον 17ο αιώνα όταν παρατηρήθηκε από τους αστρονόμους.
Ο Ιαπετός εξακολουθεί να είναι ένα αντικείμενο με ενδιαφέρον για την αστρονομία και την εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος.
Στην ελληνική μυθολογία, ο Ιαπετός (Iapetus) ήταν ένας από τους Τιτάνες, την προγονική γενιά θεών που προηγήθηκε των Ολύμπιων θεών.
Ήταν γιος του Ουρανού (Ουρανός) και της Γαίας (Γαία) και αδελφός των Κρόνου, του Κοίου, και του Οκεανού, μεταξύ άλλων.
Ο Ιαπετός συχνά συνδέεται με τη διάσπαση και την πρόσκρουση. Σύμφωνα με τον μυθικό λόγο, μετά την ανατροπή του Ουρανού από τον Κρόνο και τους άλλους Τιτάνες, ο Ιαπετός και οι υπόλοιποι Τιτάνες θεωρούνταν εχθροί των Ολύμπιων θεών, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στον Ολυμπο και κυβερνούσαν τον κόσμο.
Ο Ιαπετός και οι άλλοι Τιτάνες συμμετείχαν σε διάφορες μάχες κατά των Ολύμπιων, αλλά τελικά η γενιά των Τιτάνων καταπραΰνθηκε και εξουδετερώθηκε.
Ονόματα και χαρακτηριστικά των Τιτάνων συχνά συνδέονται με τα στοιχεία και την δημιουργία του κόσμου, και ο Ιαπετός συνήθως συσχετίζεται με τη διάσπαση και την αφαίρεση.
Εύβοια: Εύβοια: Άφωνος με αυτό που είδε ξαφνικά στα χόρτα
Εύβοια: Το μυστήριο της άδειας παλιάς γέφυρας
Εύβοια: Είναι το πιο παράξενο παγκάκι σε χωριό
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.