Δροσιά: Άνοιξε την πόρτα του σχολείου και είδε αυτές τις εικόνες λύπης

δροσια, πορτα σχολειου, εικονεσ λυπησ

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής πέρασε έξω από το σχολείο στην Δροσιά. Είδε παραβιασμένα τα παράθυρα και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο φόβος του. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα, άνοιξε την πόρτα. Οι εικόνες αποτυπώνουν τα όσα είδε στη συνέχεια.

Είναι εικόνες λύπης στις αίθουσες του σχολείου στην Δροσιά. Εικόνες που δυστυχώς είναι σε βάρος των μαθητών μιας και καταστράφηκαν χρήσιμα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για την μάθηση τους.

Το γυμνάσιο Δροσιάς βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα. Το Γυμνάσιο Δροσιάς βρίσκεται στην κοινότητα Δροσιάς, στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνος του Δήμου Χαλκιδέων. Σε αυτό διδάσκουν είκοσι τέσσερις εκπαιδευτικοί και φοιτούν διακόσιοι δεκαέξι μαθητές και μαθήτριες, από τη Δροσιά, το Οντάθι, την Ξηρόβρυση, τις Αλυκές, τα Λουκίσια, τα Σκορπονέρια και τις γύρω περιοχές. Μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου μας μετακινείται από και προς το σχολείο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ευβοίας.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (13.04.2023), άγνωστοι δράστες προκάλεσαν βανδαλισμούς στο σχολικό κτίριο του Γυμνασίου Δροσιάς. Αφού διέρρηξαν το παράθυρο, μπήκαν στο εσωτερικό του σχολείου και αντίκρισαν τις παρακάτω εικόνες λύπης.

δροσια, πορτα σχολειου, εικονεσ λυπησ

Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη η αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, όπου καταστράφηκαν όργανα μουσικής και άλλα αντικείμενα, ενώ έγινε διάρρηξη και στο κυλικείο του σχολείου.

Εικόνες λύπης και στο γραφείο των καθηγητών που κατέστρεψαν και τον ενισχυτή του σχολείου.

δροσια, πορτα σχολειου, εικονεσ λυπησ

Ακόμα δεν άφησαν ούτε το κυλικείο του σχολείου. Άνοιξαν το ντουλάπι και κατέστρεψαν ότι ήταν μέσα.

δροσια, πορτα σχολειου, εικονεσ λυπησ

Η πιο μεγάλη εικόνα λύπης είναι με το πανάκριβο μουσικό όργανο που θα δείτε παρακάτω. Ένα αρμόνιο που δεν είναι φτηνό να το αποκτήσει κάποιος και δυστυχώς καταστράφηκε ολοσχερώς, στερώντας στο μέλλον από τους μαθητές την συμμετοχή τους σε μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου.

δροσια, πορτα σχολειου, εικονεσ λυπησ

Τις παραπάνω εικόνες θλίψης είδε όταν άνοιξε την πόρτα του σχολείου, ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Ανθηδόνος του Δήμου Χαλκιδέων Κώστας Καρβούνης και δημοσιοποίησε το συμβάν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.