Θρήνος για ποδηλάτη στην Εύβοια- Έχασε την ζωή του στην άσφαλτο

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε η 30χρονη οδηγός του ενός οχήματος
Τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν ποδηλάτη είχαμε στην Βόρεια Εύβοια. (φωτογραφία αρχείου)

Τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν ποδηλάτη είχαμε στην Βόρεια Εύβοια.

Ένας 66χρονος άντρας έχασε την ζωή του την ώρα που ήταν πάνω στο ποδήλατο του και πήγαινε στα χωράφια του. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Ιστιαίας όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον παρέσυρε αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο άτυχος άντρας. Ασθενοφόρο βρέθηκε στην περιοχή και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ιστιαίας όπου εκεί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.

Δείτε τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος

Υπάρχουν οι πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές σε περίπτωση τραυματισμού και πρέπει όλοι να τις έχουμε υπόψιν μας σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τροχαίο ατύχημα είτε στην Εύβοια είτε εκτός νομού.

-Αν ο τραυματίας αιμορραγεί, χρησιμοποίησε αποστειρωμένες γάζες ή καθαρά πανιά ή ρούχα και δώσε πίεση στο σημείο. Πρόσθεσε συνεχώς γάζες, χωρίς να αφαιρείς τις προηγούμενες και αν έχεις επίδεσμο σταθεροποίησε τον όταν σταματήσει η αιμορραγία.

-Θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγγίζεις αίμα, χωρίς να φοράς γάντια μιας χρήσεως. Απαραίτητη είναι να υπάρχουν τα γάντια στο αυτοκίνητο μας.

– Θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να σκεπάσεις τον τραυματία με κουβέρτα ή μπουφάν, για την αποφυγή απώλειας θερμότητας.

-Μην ξεχνάς να μιλάς συνεχώς στον τραυματία και να τον ενθαρρύνεις ψυχολογικά και ενημέρωσε τον ότι έρχεται ειδικευμένη βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσεις ελπίδες και αισιοδοξία.

– Δεν πρέπει να ξεχνάς μια πολύ σοβαρή συμβουλή. Θα πρέπει να μην κουνιέται ο τραυματίας. Πρέπει να του το υπενθυμίζεις κάθε λίγο. Πρέπει να τον συμβουλεύεις να μείνει ακίνητος έως ότου έρθει η βοήθεια.

– Τέλος αν ο τραυματίας δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει φυσιολογικά, διατήρησε ανοιχτό τον αεραγωγό του.