Θρήνος για 60χρονο άντρα από την Νότια Εύβοια

Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε μέσα από την δεξαμενή από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (φωτογραφία αρχείου)

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία χωριού στην Νότια Εύβοια ύστερα από την δημοσιοποίηση της είδησης ότι ένας άντρας βρέθηκε νεκρός σε δεξαμενή νερού.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία μετά τον θάνατο 60χρονου το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews.com, πρόκειται για πατέρα 4 παιδιών που ζούσε μόνιμα στην περιοχή του Αυλωναρίου.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου στην πυροσβεστική υπηρεσία του Αλιβερίου. Το τηλεφώνημα ήταν ανησυχητικό και άμεσα οι πυροσβέστες βρέθηκαν σε χωριό κοντά στο Αυλωνάρι.

Η δεξαμενή βρίσκονταν στον κήπο του σπιτιου

Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον κήπο του σπιτιού του όταν συνέβη το μοιραίο. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός μέσα από την δεξαμενή από τους άνδρες της πυροσβεστικής. Στο σημείο ήταν και η αστυνομία καθώς και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το άψυχο σώμα του μεσήλικα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να φανούν από τη νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί.

Δείτε τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος

Υπάρχουν οι πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές σε περίπτωση τραυματισμού.

-Αν ο τραυματίας αιμορραγεί, χρησιμοποίησε αποστειρωμένες γάζες ή καθαρά πανιά ή ρούχα και δώσε πίεση στο σημείο. Πρόσθεσε συνεχώς γάζες, χωρίς να αφαιρείς τις προηγούμενες και αν έχεις επίδεσμο σταθεροποίησε τον όταν σταματήσει η αιμορραγία.

-Θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγγίζεις αίμα, χωρίς να φοράς γάντια μιας χρήσεως.

– Θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να σκεπάσεις τον τραυματία με κουβέρτα ή μπουφάν, για την αποφυγή απώλειας θερμότητας.

-Μην ξεχνάς να μιλάς συνεχώς στον τραυματία και να τον ενθαρρύνεις ψυχολογικά και ενημέρωσε τον ότι έρχεται ειδικευμένη βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσεις ελπίδες και αισιοδοξία.

– Δεν πρέπει να ξεχνάς μια πολύ σοβαρή συμβουλή. Θα πρέπει να μην κουνιέται ο τραυματίας. Πρέπει να του το υπενθυμίζεις κάθε λίγο. Πρέπει να τον συμβουλεύεις να μείνει ακίνητος έως ότου έρθει η βοήθεια.

– Τέλος αν ο τραυματίας δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει φυσιολογικά, διατήρησε ανοιχτό τον αεραγωγό του.