Εύβοια: Ξέρετε τι μισθό παίρνουν οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι;

Εύβοια: Ξέρετε τι μισθό παίρνουν οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι

Πόσα χρήματα παίρνουν οι δήμαρχοι στην Εύβοια – Δείτε αναλυτικά τα ποσά

Οι δημοτικές εκλογές πέρασαν ενώ πολλοί αναρωτιούνται για το τι μισθό παίρνουν οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι στην Εύβοια.

Θα σας εξηγήσουμε πόσα χρήματα παίρνει ένας δήμαρχος στην Εύβοια παρακάτω αφού πρώτα σας ενημερώσουμε ότι έρχονται οι δημοτικές εκλογές.

Οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα έγιναν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και έπεται και δεύτερος γύρος.

Εκλέγονται δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων σε 325 δήμους της χώρας.

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τους πολίτες να εκφράσουν την γνώμη τους για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την προώθηση των τοπικών κοινωνιών.

O δήμαρχος της Χαλκίδας όπου ο πληθυσμός είναι πάνω από 100.000 πολίτες, αμείβεται με το ποσό των 4.275 ευρώ.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ.

Τώρα όσον αφορά τους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Κύμης – Αλιβερίου, στους οποίους ο πληθυσμός είναι από 20.000 έως 100.000, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420 ευρώ, του αντιδημάρχου στα 1.710 ευρώ ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720 ευρώ.

Στους υπόλοιπους Δήμους όπως Σκύρου, Ερέτριας – Αμαρύνθου και Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, και Μεσσαπίων – Διρφύων που έχουν κάτω από 20.000 κατοίκους, ο μισθός για τον δήμαρχο είναι 2.565 ευρώ, για τον αντιδήμαρχο 1.282, ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540 ευρώ.

Τέλος, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παίρνουν μια αποζημίωση ανά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν, της τάξης των 42 ευρώ.

Το ύψος της καταβαλλόμενης αποζημίωσης ανά συνεδρίαση και έως τέσσερις μηνιαίως δε δύναται να υπερβαίνει το 1% της μηνιαίας αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων που είναι 4,275 ευρώ.