Θέματα για πρότυπα: Ενδεικτικά θέματα προτύπων 2022

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον γονιών και μαθητών για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, καθώς μέσα σε λίγες μέρες έγιναν χιλιάδες αιτήσεις.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία από τις 4.171 θέσεις στο δίκτυο των 120 πλέον πρωτοποριακών αυτών σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό. Δείτε ενδεικτικά θέματα για πρότυπα σχολεία 2022 για τα πρότυπα σχολεία στην παρένθεση (https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10245)

Και φέτος, η εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα πρότυπα σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου και πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών.

Οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία είτε είναι γυμνάσια είτε λύκεια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Πρότυπα σχολεία εξετάσεις 2022: Πότε είναι οι αιτήσεις και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;
Πρότυπα σχολεία εξετάσεις 2022: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα; φωτό: Trung Pham Quoc Unsplash

Πέρσι, την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 έγιναν οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία. Για τη συμμετοχή οι γονείς και κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών είχαν υποβάλλει αίτηση. Οι αιτήσεις για τα πρότυπα σχολεία ήταν από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2021. Φέτος ξεκίνησαν νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία βγήκαν 13 ημέρες μετά, την 1η Ιουλίου 2021. Με λίγα λόγια, τα αποτελέσματα για τα πρότυπα σχολεία θα έχουν βγει στα μέσα Ιουνίου 2022 σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα.

Οι υποψήφιοι προσέρχονται και αποχωρούν από το Ε.Κ. με ευθύνη των γονέων τους, μία ώρα πριν την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας, δηλαδή στις 9:00 πμ.

Η ώρα έναρξης της γραπτής δοκιμασίας είναι 10:00 πμ. Η διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας είναι 150 λεπτά για τα Γυμνάσια και 180 λεπτά για τα Λύκεια.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν, την αστυνομική ταυτότητα τους ή διαβατήριο, ή ταυτοπροσωπία, καθώς και το αποδεικτικό υποβολής της αίτησης τους (δηλαδή την αίτηση εκτυπωμένη) που φέρει τον εξαψήφιο κωδικό υποψηφίου για την πλήρη ταυτοποίησή τους.