Δείτε πως χάθηκε η θάλασσα στο Αλιβέρι [Φωτογραφία]

Η απίθανη φωτογραφία που θα δείτε έγινε ένα πρωί στο Κάραβο στο Αλιβέρι.

Η εικόνα που θα δείτε είναι καταπληκτική και δεν περιμένετε να δείτε αυτή την εικόνα στη θάλασσα.
Δεν μιλάμε για απλή ομίχλη αλλά για πυκνό πέπλο ομίχλης.

Όλα αυτά τα είδαμε στον Κάραβο. Η παραλία του Αλιβερίου που ονομάζεται Κάραβος είναι το λιμάνι του Αλιβερίου.

Η παραλία είναι αρκετά γραφική και ενδείκνυται κυρίως για να κάνετε το περπάτημα σας. Μετά το lockdown θα έχετε και την ευκαιρία να γευθείτε ένα ωραίο φαγητό ήτ τον καφέ σας. Και το καλοκαίρι αν θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας υπάρχει μια μικρή παραλία προς τα δεξιά του λιμανιού στον Ποντικό, με άμμο μέσα κι έξω από τη θάλασσα.

​Χάθηκαν όλα και η θάλασσα για λίγο. Απόκοσμο θέαμα με όλη την θάλασσα μετατρέποντας ολόκληρη την περιοχή σε σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Οι κάτοικοι αλλά και όσοι είδαν την παρακάτω φωτογραφία είχαν την ευκαιρία, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, να απολαύσουν και να φωτογραφίσουν το μοναδικό θέαμα.

Μία υπέροχη εικόνα συνάντηση ο Αντώνης Λάμπρου ένα πρωινό. Η πάχνη είχε βρει το καταφύγιο της στην θάλασσα στον Κάραβο και την μετέτρεψε σε μαγεία. Μάλιστα σε κάποια στιγμή όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία είναι σαν να εξαφανίστηκε.

Δείτε πως χάθηκε η θάλασσα για λίγο στον Κάραβο στο Αλιβέρι

Δείτε πως εξαφανίστηκε η θάλασσα για λίγο στον Κάραβο στο Αλιβέρι. (πηγή: Αντώνιος Λάμπρου)

Δείτε πως χάθηκε μια πόλη από την ομίχλη!

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται σε όλο τον πλανήτη, και αυτή τη φορά θα δείτε πως χτύπησαν κάποτε στο Ισραήλ, με μια από τις πιο πυκνές ομίχλες των τελευταίων ετών να καλύφθει μεγάλο μέρος της χώρας.

Ένα παχύ πέπλο ομίχλης, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, κάλυψε το κέντρο του Ισραήλ, εκμηδενίζοντας την ορατότητα και προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία, ειδικά στο Τελ Αβίβ.

Ισραήλ: Πυκνό πέπλο ομίχλης καλύπτει μεγάλο μέρος της χώρας (Βίντεο)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο αναμένεται να επαναληφθεί και κατά τις επόμενες ημέρες, ενώ εικάζεται πως η ομίχλη οφείλεται σε ένα ισχυρό ρεύμα θαλασσινού αέρα που προκάλεσε σημαντική αύξηση της υγρασίας.

Δείτε την ομίχλη:

Ισραήλ: Πυκνό πέπλο ομίχλης καλύπτει μεγάλο μέρος της χώρας (Βίντεο) (πηγή: ieidiseis.gr)

Πως γίνεται η οδήγηση στην ομίχλη

Η ομίχλη αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση και είναι γεγονός ότι δεν κινδυνεύουμε τόσο από δικά μας λάθη, όσο από τα λάθη των άλλων. Συνεπώς, σύμφωνα με το newsbeast.gr θα πρέπει να κάνουμε τα παρακάτω:

  1. Μειώνουμε ταχύτητα και ανάβουμε πάντα τα μεσαία φώτα και τα ειδικά φώτα ομίχλης. Τα μεγάλα φώτα προκαλούν αντανάκλαση και κουράζουν. Πρέπει να είναι καθαρά τα φωτιστικά σώματα. Αλλιώς μειώνεται έως και 70% η δέσμη του φωτός.

2 Έχουμε λίγο ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού. Με τον τρόπο αυτό ακούμε τους εξωτερικούς θορύβους, οι οποίοι μεταφέρονται ταχύτερα στην ομίχλη.

  1. Χρησιμοποιούμε τακτικά τους υαλοκαθαριστήρες. Τα σταγονίδια της ομίχλης “κολλάνε” στο παρμπρίζ περιορίζοντας την ορατότητα.
  2. Εφόσον το ταμπλό μας διαθέτει ρεοστάτη, τον ρυθμίσουμε στον χαμηλό φωτισμό. Το δυνατό φως των οργάνων του ταμπλό, σε συνδυασμό με την ομίχλη, μπορεί να προκαλέσουν παροδική εκτύφλωση.
  3. Προσέχουμε τα πίσω φώτα του προπορευόμενου αυτοκινήτου, διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας που εμείς ορίζουμε, ανάλογα με την φυσική μας κατάσταση και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.
  4. Προκειμένου να διατηρήσουμε την σωστή πορεία πάνω στο δρόμο, παρακολουθούμε συνεχώς τις λευκές διαγραμμίσεις στο κατάστρωμα του δρόμου και τα κολωνάκια.
  5. Απαγορεύονται τα προσπεράσματα. Η περιορισμένη ορατότητα δεν δίνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.
  6. Αν χρειαστεί να σταματήσουμε το αυτοκίνητο, θα πρέπει να το απομακρύνουμε από το κατάστρωμα του δρόμου.
  7. Αν συναντήσουμε ατύχημα και δεν μπορεί το αυτοκίνητό μας να βγει από το δρόμο, σταματάμε χωρίς να σβήσουμε τα φώτα και βγαίνουμε με προσοχή. Πιθανόν αυτός που ακολουθεί να μην προλάβει να φρενάρει έγκαιρα και είναι προτιμότερο να βρισκόμαστε εκτός.
  8. Ελέγχουμε τα πίσω, κυρίως, φώτα αν εξακολουθούν να λειτουργούν, κάνοντας κάποιες στάσεις. Τέλος, η οδήγηση στην ομίχλη είναι ιδιαίτερα κουραστική. Οι ειδικοί συνιστούν να την αποφεύγουν όσοι πάσχουν από καρδιοπάθειες ή ανωμαλίες του κυκλοφοριακού συστήματος.

Τα νέα της Εύβοιας

Σχολεία κλειστά αύριο Τετάρτη: Πότε θα ανακοινωθούν;

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023; Τι ώρα εμφανίζονται στα ΑΤΜ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου 2023; Τι ώρα εμφανίζονται στα ΑΤΜ

Πυργί: Δείτε ποιος βρέθηκε έξω από τα σπίτια τους!

Μόλις δεις αυτή τη φωτογραφία στην Εύβοια έρχεται το διαζύγιο!

Χαλκίδα: Σε ποια πάρκα θα γίνει ανάπλαση;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο σήριαλ Στοργή;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις