testing.gov.gr: Δωρεάν έλεγχοι για κορονοϊό σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Oι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού (rapid test), μέχρι και δύο φορές το μήνα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, που δημιουργήθηκε και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στόχος είναι να εντατικοποιηθούν τα τεστ σε επιχειρήσεις όπου, λόγω του αριθμού των εργαζομένων, προκαλείται συγχρωτισμός του προσωπικού και, κατ’ επέκταση, αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης. 

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθύνει έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Παράλληλα, συνιστά και στους εργοδότες να ενημερώσουν και να ενθαρρύνουν τους εργαζομένους τους γι’ αυτήν τη σημαντική προσπάθεια, που θα συμβάλει στον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού στους εργασιακούς χώρους και θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. 

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr.