Τέλη κυκλοφορίας 2022 με τον μήνα: Ποια η διαδικασία;

Τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα είναι εδώ μιας και άνοιξε η πλατφόρμα – Βήμα βήμα η διαδικασία.

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για κάθε μήνα που θα κυκλοφορείτε το αυτοκίνητο σας θα μπορείτε να πληρώσετε για τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που έχετε κάνει ηλεκτρονική άρση ακινησίας μέσω του mycar.

Αν έχετε κάποιο όχημα μπορείτε να προχωρήσετε σε ηλεκτρονική άρση ακινησίας του μέσα από την πλατφόρμα my car. Στην συνέχεια μπορείτε να πάρετε πίσω τις πινακίδες σας, πληρώνοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για κάθε μήνα που θα κινείτε τα οχήματά τους. Αυτό ονομάζεται τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Αν κάποιος οδηγός επιθυμεί να κινήσει το αυτοκίνητο του για έναν μήνα, θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας. Αν επιθυμεί για τρεις μήνες, θα πληρώσει τα 3/12 μέσα από τη πλατφόρμα.

Πλέον εάν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να το κινήσετε για όσο χρονικό διάστημα θέλετε μιας και πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Θα μπέιτε με τους κωδικούς TAXISnet, στην πλατφόρμα my car, επιλέγετε το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία, πληρώνετε τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια γίνεται η υποβολή του αιτήματος.

Πλέον εάν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να το κινήσετε για όσο χρονικό διάστημα θέλετε.
Πλέον εάν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να το κινήσετε για όσο χρονικό διάστημα θέλετε.

Δεν χρειάζεται ασφάλιση στο όχημα το οποίο έχουμε ακινητοποιήσει και έχουμε καταθέσει τις πινακίδες του στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Ωστόσο, το όχημα χρειάζεται ασφαλιστήριο εάν για οποιοδήποτε λόγο το μετακινήσουμε ακόμα και μια μέρα του χρόνου.

Επειδή ήρθαν στην ζωή μας τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, δημιουργήθηκε μηνιαίο καθεστώς ασφάλισης από πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο ασφάλισης οχημάτων, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες ανθρώπων που χρειάζεται να κινήσουν το όχημά τους μόνο για λίγες μέρες μέσα στο έτος.

Όσοι πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους.