Τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την προετοιμασία του γάμου

Ήρθε αυτή η μέρα που περίμενες και που από μικρό κοριτσάκι ονειρευόσουν τον πρίγκιπα πάνω στο λευκό άλογο. Τα παραμύθια που άκουγες μικρή σου έφεραν το πρώτο σκίρτημα του ρομαντισμού στο μυαλό σου. Έγινε όνειρο και σκοπός της ζωής σου. Κάτι που ποθούν οι περισσότερες γυναίκες. Βρήκες επιτέλους τον φύλακα άγγελο που θα σε συνοδεύσει για το υπόλοιπο της ζωής τους. Είναι μία στιγμή αρκετά πρωτόγνωρη και αλλόκοτη για σένα. Όλα φαντάζουν τόσο περίεργα και γιορτινά. Είναι η μέρα που θα νοιώσεις σαν μία διαφορετική πριγκίπισσα να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας, έχοντας δίπλα όλους τους φίλους, τους συγγενείς τα αδέρφια και γονείς. Μα ο ξεχωριστός της καρδιάς σου θα είναι εκεί για να σε υποδεχτεί με ένα μπουκέτο λουλούδια. Οι γονείς θα ανταλλάξουν ευχές και θα ευχηθούν τα καλύτερα στα παιδιά τους για τον μέλλον που θα έρθει. 

Όλα αυτά μαζί θα διοργανωθούν με τη δικιά σου παιχνιδιάρικη διάθεση.  Γιατί μόνο έτσι Μπορείς να αντιμετωπίσεις την ευθύνη και την προετοιμασία αυτού του  μοναδικού μυστηρίου  του γάμου.  Αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμη να το τολμήσεις και θα το κάνεις γιατί θα είναι μία μοναδική στιγμή της ζωής όπως κάθε γυναίκα και άντρας το ονειρεύονται. 

Αυτή η ωραία ζάλη της προετοιμασίας θα ξεκινήσει από την επιλογή του νυφικού, μία αρκετά επώδυνη διαδικασία αλλά τόσο όμορφη για μία γυναίκα. Πολλές είναι αυτές που προτιμούν κάτι ξεχωριστό που θα σαγηνεύσει τα μάτια των καλεσμένων και θα τονίσει το καλλίγραμμο σώματος.  Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα η εμφάνιση και το καλό στήσιμο θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ένα πλουμιστό νυφικό  με εξουσίες  πρωτότυπα σχεδιασμένες δαντέλες  θα δώσουν ένα πριγκιπικό στυλ στην όλη εμφάνιση. Αλλά και το απλό το λιτό και το μοντέρνο Ίσως να είναι κάτι που σου ταιριάζει περισσότερο δικιά  στην δική σου ιδιοσυγκρασία και χαρακτήρα.

 Εξάλλου ο γάμος Αυτός είναι δικό σου εσύ θα επιλέξεις,  εσύ θα αποφασίσεις,  Εγώ θα σου πάρει και κάποιος συμβουλές πιο έμπειρων σχεδιαστών και ανθρώπων που ασχολούνται με τη διοργάνωση τέτοιων μυστηρίων. 

Η ώρα του γάμου είναι κάτι κρίσιμο. Από εκεί θα εξαρτηθεί θα το γλέντι που θα ακολουθήσει θα κουράσει τους καλεσμένους έχεις αφήσει μία ευχάριστη νότα αναμνήσεις και να σε θυμούνται στο πέρασμα του χρόνου. Τα παλιά χρόνια ο γάμος συνηθιζόταν να γίνεται το πρωί μετά από τη θεία λειτουργία. Είναι γεγονός ότι όσα ζευγάρια επιχείρησαν κάτι τέτοιο είχανε θετική έκβαση στο υπόλοιπο της ημέρας,  μιας και όλα γίνονται ξεκούραστα και νηφάλια. Οι Πρωινές ώρες χαρίζουν μεγαλύτερη ξεκούραση και άνεση στο μυστήριο όπως και στην στο τραπέζι μέχρι αργά το βράδυ. Το γλέντι συνεχίζεται Όλο το μεσημέρι μέχρι το βράδυ ξεκούραστα και ανέμελα χωρίς παράπονα και γκρίνια. Βέβαια η κοινωνία συνηθίζεται να κάνει το γάμο αργά το βράδυ μιας και έχει συνδυάσει το γλέντι που θα ακολουθήσει με τις βραδινές ώρες.  Στο μυαλό τους φαντάζει κάτι πολύ  διασκεδαστικό που πρέπει να το κάψουν μέχρι το πρωί. Αυτό όμως είναι κάτι που αφορά καθαρά το ζευγάρι και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν στο τέλος με τη δική τους διάθεση και μετρό. 

Πολλές κοπέλες θέλοντας να κάνουν κάτι ξεχωριστό επιλέγουν ιδιαίτερα και περίτεχνα προσκλητήρια γάμου, για να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους. Κάποια έξυπνα με ωραία  λόγια καλέσματος, αλλά περίτεχνα και φανταχτερά με ωραία σχέδια και καλλιτεχνικές γραμματοσειρές. Υπάρχουν και αυτά που ανοίγουν σαν βιβλίο  origami με τρισδιάστατες παραστάσεις για να εντυπωσιάσουν περισσότερο. Οι μπομπονιέρες γάμου επίσης συνοδεύουν τον κόσμο στην εκκλησία στο τέλος του μυστηρίου. Άλλες απλές, κάποιες φανταχτερές και πολλές φορές συμβολικές. Είναι αυτές που θα συμβάλουν στην μετάβαση της διάθεσης των παραβρισκόμενων από το μυστήριο της εκκλησίας, στο δεύτερο μέρος που θα ακολουθήσει, της τράπεζας του γάμου, όπου όλοι μαζί θα συμφάουν, ανταλλάσσοντας ευχές με το γαμπρό και στη νύφη.