Αλιβέρι: Τα είδαν να πετούν στον ουρανό και τα φωτογράφησαν

Είναι από τις εικόνες που πραγματικά χαζεύεις και λατρεύεις να βλέπεις όπως την παρακάτω φωτογραφία στο Αλιβέρι

Είναι καταπληκτικό και λίγο τρομακτικό αν το συναντήσεις κάπου μπροστά σου. Είναι υπέροχο και σίγουρα θα καθίσεις να το βλέπεις για πολλές ώρες. Δεν βλέπεις και κάθε μέρα αυτό το πελώριο να κατεβαίνει από τον ουρανό. Στην προκειμένη περίπτωση θα μιλήσουμε για τον ουρανό στο Αλιβέρι. Το Αλιβέρι είναι μέσα στην φύση όπου χιλιάδες πλάσματα έχουν βρει καταφύγιο.

Ένα απίστευτο θέαμα

Μπροστά σε ένα καταπληκτικό θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι. Ξαφνικά προσγειώθηκαν πλάσματα που σίγουρα είναι ξένα και δεν ανήκουν σε αυτό το περιβάλλον.Τα πανέμορφα πτηνά τα έχουμε δει να ξεκουράζονται και στην Νέα Λάμψακο!

Περισσότερο γνωστό με το όνομα φλαμίνγκο, το υδρόβιο αυτό πουλί, σύμφωνα με το wikipedia.org, μαγνητίζει τα βλέμματα χάρη στην υπέρκομψη, ψηλόλιγνη σιλουέτα του και το ρόδινο χρώμα των φτερών του. Λένε για τα Φοινικόπτερα πως όταν ένα κοπάδι πετάει ψηλά στον ουρανό, μοιάζει με απαλό ροζ σύννεφο…

Το συγκεκριμένο είδος, που φθάνει τα 127 εκατοστά, έχει την ευρύτερη εξάπλωση από όλα τα είδη της οικογένειας. Αποτελεί ένα νομάδα της Μεσογείου που μπορεί να περιπλανιέται χρόνια μέχρι να βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να φωλιάσει. Ξεχωρίζει κυρίως από τα χαρακτηριστικά μακριά του πόδια και τον ασυνήθιστα μακρύ λαιμό του, αλλά και από το ιδιόμορφο λυγισμένο προς τα κάτω ράμφος του. Ψαρεύουν με μοναδικό τρόπο, έχοντας το ράμφος τους ανάποδα μέσα στα λασπόνερα, τα φιλτράρουν και κατακρατούν τα μικρά οστρακοειδή, έντομα, σκουλήκια, μικρές γαρίδες.

φλαμινγκο Αλιβερι
Τα είδαν να πετούν στον ουρανό του Αλιβερίου