Τα 10 καλύτερα DIY Χριστουγεννιάτικα δώρα

Γρήγορες, προσιτές και δημιουργικές ιδέες για DIY δώρα Χριστουγέννων
Γρήγορες, προσιτές και δημιουργικές ιδέες για DIY δώρα Χριστουγέννων

Γρήγορες, προσιτές και δημιουργικές ιδέες για DIY δώρα Χριστουγέννων

Αν ο Άγιος Βασίλης φέτος είναι πολυάσχολος μπορείτε να γίνετε ο βοηθός του και να φτιάξετε τα δικά σας δώρα για τα Χριστούγεννα. Οι ιδέες είναι εύκολες, τα υλικά βρίσκονται πολύ εύκολα και θα περάσετε πολλές δημιουργικές στιγμές με την οικογένειάς σας. 

Σφαίρα Χιονιού 

Θέλετε ένα πρωτότυπο δώρο; Φτιάξτε τις πιο εύκολες σφαίρες χιονιού σε βάζο. Θα χρειαστείτε ένα βάζο και στη συνέχεια θα κολλήσετε διακοσμητικά στην εσωτερική πλευρά του καπακιού. Περιμένετε να στεγνώσει καλά η κόλλα και να σταθεροποιηθούν τα διακοσμητικά. Στη συνέχεια, γεμίστε το βάζο σας με απεσταγμένο νερό και ρίξτε μια σταγόνα γλυκερίνης. Το επόμενο βήμα είναι το γκλίτερ! Κλείστε το καπάκι και έχετε μια μοναδική σφαίρα χιονιού. 

Χειροποίητο κερί σε φλιτζάνι τσαγιού

Για τις ρομαντικές ψυχές προτείνουμε ένα χειροποίητο κερί μέσα σε φλιτζάνι με vintage σχέδια και ρομαντική διάθεση. Καθαρίζετε καλά το ποτήρι, στηρίζετε με κόλλα το φυτίλι και το δένεται με ένα ξυλάκι. Έχετε λιώσει ήδη όλα τα περισσευούμενα κεριά του σπιτιού και τα ρίχνετε πολύ προσεκτικά το κερί μέσα στα φλιτζάνια. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το “σερβίρεται” στους αγαπημένους σας. 

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη

Τα στολίδια ζύμης είναι ένα κλασικό δώρο. Είναι απλά, διακριτικά και εύκολα να τα φτιάξετε! Ανακατέψτε σε ένα μπολ 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι αλάτι και 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή και λεία. Ανοίξτε τη ζύμη και κάντε σχέδια με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και ανοίξτε μια τρύπα για κρέμασμα με ένα καλαμάκι. Ψήνετε στους 170o κελσίου  μέχρι να στεγνώσουν. Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα βάψετε, να βάλετε χρυσόσκονη και να βάλετε κορδέλες στα χρώματα που θέλετε. 

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Χρωματιστά χαρτιά, γκλίτερ, στυλό με χρώματα και όλες οι ευχές για τα Χριστούγεννα και τη Νέα Χρονιά μπαίνουν σε χειροποίητες κάρτες! Πρόκειται για μια εξαιρετικά δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Από τις πιο εύκολες και γιορτινές ιδέες είναι κάρτες σε σχήμα έλατου, αστεριού ή ακόμα και Άγιου Βασίλη! Σε αυτές μπορείτε να κολλήσετε χρωματιστά πον πον, χρυσόσκονη και ότι άλλο φανταστείτε και να φτιάξετε την πιο festive χριστουγεννιάτικη κάρτα!

Μπισκότα σοκολάτας σε βάζο

Οι κρύες νύχτες του χειμώνα θέλουν κουβέρτα, καλή παρέα και ένα μπισκότο σοκολάτας. Μπορείτε να κάνετε στους αγαπημένους σας το δικό τους προσωπικό μπισκότο, με διάφορα υλικά. Ξεκινήστε με ένα βάζο που θα χωρέσει μέσα όλα τα στεγνά υλικά. Στρώσε τα ακόλουθα με αυτή τη σειρά: 

½ κούπα ζάχαρη

½ κούπα καστανή ζάχαρη

¼ κούπας κακάο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 και ¼ της κούπας αλεύρι

⅔ κούπας κομματάκια σοκολάτας

Σε ένα αυτοκόλλητο γράφετε το όνομα του παραλήπτη και στο πίσω μέρος προσθέτετε τη συνταγή. Καλή όρεξη!

Άλατα μπάνιου

Υπάρχει κάτι τόσο ηρεμιστικό σε ένα μπάνιο με άλατα. Και υπάρχει μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε και να δωρίσετε σε όσους έχουν λίγη ανάγκη από χαλάρωση. Θα χρειαστείτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 1 κούπα χοντρό αλάτι, 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, πέταλα λουλουδιών, αποξηραμένα βότανα και λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο.

Σοκολατένια κουταλάκια απόλαυσης

Κάντε ένα φλιτζάνι κακάο full-on εορταστικό! Μια πολύ γλυκιά ιδέα για DIY δώρο είναι σοκολάτα στο κουτάλι μαζί με έξτρα αξιολάτρευτες λιχουδιές. Η διαδικασία είναι απλή. Λιώνετε σοκολάτα της αρεσκείας σας και γεμίζετε vintage κουταλάκια με τη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια τυλίξτε τα με σελοφάν και είστε έτοιμοι!

Αρωματισμένες βότκες

Για τους ενήλικες της παρέας ένα μπουκάλι αρωματισμένης βότκας είναι ένα αρκετά πρωτότυπο και εύκολο δώρο. Συνδυάστε βότκα μαζί με ξυλάκια κανέλας, ζαχαρωμένο τζίντζερ, κόκκους μαύρου πιπεριού, ολόκληρο γαρίφαλο και κάρδαμο. Οι αρωματισμένες βότκες μπορούν να διατηρηθούν έως και 2 μήνες.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μπάλες

Μια εύκολη και σχετικά προσιτή ιδέα για δώρο είναι ένα χειροποίητο στεφάνι με χριστουγεννιάτικες μπάλες. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι χαρτόνι, μπάλες και πιστόλι σιλικόνης. Κόβετε το χαρτόνι σε σχήμα στεφανιού και αρχίζετε να τοποθετείται τις μπάλες σε όποια θέση θέλετε, ανάλογα με το μέγεθος. Σε λίγη ώρα θα έχετε ένα πολύχρωμο και εντυπωσιακό στεφάνι.  

Χριστουγεννιάτικο δέντρο τσαγιού

Αν οι φίλοι σας είναι λάτρεις του τσαγιού το πιο καλαίσθητο και αρωματικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιάχνεται με φακελάκια από το αγαπημένο τους τσάι. Θα χρειαστείτε ρολό από χαρτί κουζίνας, τυλιγμένα φακελάκια τσαγιού, πιστόλι σιλικόνη και ένα σπιρτόκουτο με ρύζι (που θα λειτουργεί σαν τη βάση του κορμού). Η διαδικασία είναι απλή. Αρχίζετε να κολλάτε τα φακελάκια με τρόπο που να παρομοιάζουν Χριστουγεννιάτικο δέντρο και είστε έτοιμοι για εορταστικό tea time.