Που θα είναι αύριο τα σχολεία κλειστά;

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά τα σχολεία αύριο και μεθαύριο.

Με απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με λίγα λόγια για αύριο και μεθαύριο, θα είναι τα σχολεία κλειστά. Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (Mwesigwa Joel Unsplash)

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), αναμένεται επιδείνωση του καιρού με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τόπους ισχυρούς παγετούς και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, από το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022 έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα και συγκεκριμένα σε κάθε Κοινότητα του Δήμου θα είναι διαθέσιμο προσωπικό και μηχανήματα για οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών από την εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού, με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν ανά Κοινότητα με τους Προέδρους ή με τους κατά Δημοτική Ενότητα Αντιδημάρχους και για τη Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.