Δείτε πως καταστράφηκε ένα σπίτι στην Εύβοια [Φωτογραφίες]

Δεν υπάρχουν λόγια για τέτοιες εικόνες που θα δείτε παρακάτω. Είναι λυπηρό όταν αντικρίζεις αυτά τα προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καταλαβαίνουμε πόσο μικρός είναι ο κάθε άνθρωπος απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Το παρακάτω σπίτι καταστράφηκε σε λίγα μόλις λεπτά. Όλα έγιναν ύστερα από την φονική κακοκαιρία που επισκέφθηκε το Μπούρτζι. Ήταν πριν τον Δεκαπενταύγουστο, όταν τέτοια καταστροφή είχε χρόνια να ζήσει ο νομός μας.

Τόνοι νερού κατάφεραν να διαλύσουν στην κυριολεξία το σπίτι που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία. Πέρασε περίπου ενάμιση μήνας και ακόμα δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές που άνοιξαν στην περιοχή.

Τόνοι νερού κατάφεραν να διαλύσουν στην κυριολεξία το σπίτι που βλέπετε στη φωτογραφία.
Τόνοι νερού κατάφεραν να διαλύσουν στην κυριολεξία το σπίτι που βλέπετε στη φωτογραφία.
Τόνοι νερού κατάφεραν να διαλύσουν στην κυριολεξία το σπίτι που βλέπετε στη φωτογραφία.
Τόνοι νερού κατάφεραν να διαλύσουν στην κυριολεξία το σπίτι που βλέπετε στη φωτογραφία.

Μάλιστα από αύριο η Εύβοια περιμένει μεγάλη κακοκαιρία και είναι ανάστατη όλη η περιοχή.

“Ο επερχόμενος κυκλώνας την προσεχή Παρασκευή, οφείλουμε να μας βρει όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένους με την ελπίδα και ευχή αυτό να μη χρειαστεί. Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο κατά την εξέλιξη του φαινομένου όσο και κατά τις μετακινήσεις τους, εφόσον αυτές καταστούν αναγκαίες.” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση προς τον Δήμο Χαλκιδέων και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα η επιτροπή κατοίκων Ληλαντίου αναφέρει τα ακόλουθα: “Παρακολουθώντας ανήσυχοι το δελτίο καιρού για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν από την Παρασκευή στην περιοχή μας, ζητάμε ενημέρωση από τον Δήμο και την Περιφέρεια για το ποια μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για την πρόληψη εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων.

Ζητάμε από τις αρμόδιες επιτροπές να αναλάβουν την ευθύνη και να υπάρξει σχέδιο: α) για την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων με τις οδηγίες που εξέδωσε η πολιτική προστασία
β) για την μετακίνηση των κατοίκων (πολλοί κάτοικοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο) εάν αποφασιστεί η προληπτική εκκένωση οικισμών
γ) για να βρεθούν χώροι φιλοξενίας (επίταξη ξενοδοχείων αν χρειαστεί) για όσο χρειαστεί
για να επισπεύσουν τις εργασίες καθαρισμού των μπάζων στις εκβολές του ποταμού και στον οικισμό (επίταξη επιπλέον μηχανημάτων)

Κλείνουν τα σχολεία αύριο Παρασκευή

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και έχοντας υπόψιν το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ., διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και των Δομών των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ για αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η διακοπή λειτουργίας θα γίνει για προληπτικούς λόγους ασφαλείας λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, που θα επηρεάσουν τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά και υγιεινής, καθώς θα είναι δυσχερής η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων πρόληψης από την μετάδοση του κορονοϊού Covid-19 (π.χ. διαλείμματα μάσκας στο προαύλιο, εξαερισμός αιθουσών).