Το σπάνιο πλάσμα που κρύβεται έξω από το Αλιβέρι

Είναι ένα πλάσμα που σπάνια το βλέπουμε στην Εύβοια. Όσα χρόνια ζούμε δεν θυμόμαστε να το συναντάμε συχνά.

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο αφού είχε βραδιάσει. Για να δείτε αυτό το σπάνιο πλάσμα στην Εύβοια, χρειάζεται να έχετε καλή παρατηρητικότητα.

Είμασταν στον δρόμο έξω από το χωριό Κριεζά. Να σας πούμε ότι το πεδινό αυτό χωριό είναι από τα πιο γραφικά της Νότιας Εύβοιας. Είναι το σταυροδρόμι αν θέλετε να συναντήσετε είτε βουνό, είτε θάλασσα. Έχει καταπληκτικές παραλίες όλη η περιοχή. Θα μας πείτε ότι ακόμα έχουμε lockdown. Δεν χρειάζεται άγχος, το καλοκαίρι του 2021 είναι μπροστά μας να το χαρούμε και να περάσουμε υπέροχα.

Αυτό το σπάνιο πλάσμα το είχαμε συναντήσει ξανά έξω από το Αυλωνάρι, στο Πυργί. Προτιμά να κάθετε ψηλά και να παρατηρεί τον κόσμο. Δεν αγχώνεται και πολύ για το φαγητό του μιας και δίπλα του έχει ψάρια και βατράχια. Κοντά του είναι η λίμνη του Δύστου.

Πρόκειται για ένα πλάσμα με μεγάλα πόδια και λαιμό. Του αρέσει να κυνηγά ψάρια και βάτραχους και το βράδυ ήσυχα να αγναντεύει τα τοπία. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πελαργό που προτίμησε να καθίσει πάνω σε μία κολόνα της ΔΕΗ.

Στην φωτογραφία έξω από το χωριό Κριεζά βλέπουμε έναν πελαργό να κάθεται ψηλά και να αγναντεύει το ωραίο τοπίο.