Σοβαρό ατύχημα στην Βόρεια Εύβοια- Έπεσε πάνω σε κάγκελο

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα της Πυροσβεστικής, όπου και απεγκλώβισαν τον άνδρα.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα της Πυροσβεστικής, όπου και απεγκλώβισαν τον άνδρα. (φωτογραφία αρχείου)

Φριχτό ατύχημα είχαμε στην Βόρεια Εύβοια με θύμα ηλικιωμένο.

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (30/11) στα Λουτρά Αιδηψού, με θύμα έναν ηλικιωμένο. Ο άτυχος άντρας παραπάτησε και καρφώθηκε σε κάγκελο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι.

Σοβαρό ατύχημα ηλικιωμένου στην Βόρεια Εύβοια: Τραυματίστηκε στο μάτι

Εξαιτίας του σοβαρού ατυχήματος στην Βόρεια Εύβοια, χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε να καταφέρουν να κόψουν το κάγκελο και ύστερα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιστιαίας κατευθύνθηκε προς το κέντρο υγείας της περιοχής.

Δείτε τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος

Υπάρχουν οι πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές σε περίπτωση τραυματισμού και πρέπει όλοι να τις έχουμε υπόψιν μας σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τροχαίο ατύχημα είτε στην Εύβοια είτε εκτός νομού.

-Αν ο τραυματίας αιμορραγεί, χρησιμοποίησε αποστειρωμένες γάζες ή καθαρά πανιά ή ρούχα και δώσε πίεση στο σημείο. Πρόσθεσε συνεχώς γάζες, χωρίς να αφαιρείς τις προηγούμενες και αν έχεις επίδεσμο σταθεροποίησε τον όταν σταματήσει η αιμορραγία.

-Θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγγίζεις αίμα, χωρίς να φοράς γάντια μιας χρήσεως. Απαραίτητη είναι να υπάρχουν τα γάντια στο αυτοκίνητο μας.

– Θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να σκεπάσεις τον τραυματία με κουβέρτα ή μπουφάν, για την αποφυγή απώλειας θερμότητας.

-Μην ξεχνάς να μιλάς συνεχώς στον τραυματία και να τον ενθαρρύνεις ψυχολογικά και ενημέρωσε τον ότι έρχεται ειδικευμένη βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να του δώσεις ελπίδες και αισιοδοξία.

– Δεν πρέπει να ξεχνάς μια πολύ σοβαρή συμβουλή. Θα πρέπει να μην κουνιέται ο τραυματίας. Πρέπει να του το υπενθυμίζεις κάθε λίγο. Πρέπει να τον συμβουλεύεις να μείνει ακίνητος έως ότου έρθει η βοήθεια.

– Τέλος αν ο τραυματίας δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά αναπνέει φυσιολογικά, διατήρησε ανοιχτό τον αεραγωγό του.