Εύβοια: Πότε αρχίζουν εργασίες για την παράκαμψη της Χαλκίδας;

Ποιες είναι οι τελευταίες πληροφορίες για την παράκαμψη της Χαλκίδας

Ποιες είναι οι τελευταίες πληροφορίες για την παράκαμψη της Χαλκίδας – Πότε θα ξεκινήσει ένα έργο που περιμένει για χρόνια η Ευβοϊκή πρωτεύουσα

Πότε τελικά θα ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο στην Εύβοια, η παράκαμψη Χαλκίδας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εκδόθηκε ο πρώτος λογαριασμός προς την εταιρεία που θα κάνει την κατασκευή.

Ο πρώτος λογαριασμός είναι ως προκαταβολή για την υλοποίηση του έργου “Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών.

Πρόκειται για ποσό 4.544.918,53 ευρώ, που αποτελεί την χορήγηση έντοκης προκαταβολής ποσοστού 5% επί του συνολικού ποσού της σύμβασης του έργου.

Παράκαμψη Χαλκίδας: Ένα από τα πιο μεγάλα έργα στην Εύβοια

Η παράκαμψη Χαλκίδας είναι ένα από τα πιο μεγάλα έργα στην Εύβοια, που εδώ και πολλά χρόνια ακούν οι Χαλκιδέοι και το περιμένουν με ανυπομονησία.

Βέβαια ο καιρός περνά και το γεγονός ότι δεν βλέπουν κάποια ταμπέλα για εργασίες, τους κάνει δύσπιστους.

Ένα έργο που τόσα χρόνια ακούμε και δεν έχουμε δει ακόμα. Ένα μεγάλο έργο που πραγματικά θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα μιας και η Χαλκίδα δεν φημίζεται για τους μεγάλους δρόμους της.

Ίσως είναι και από τις ελάχιστες πόλεις όπου παρόλο τον μεγάλο της πληθυσμό, οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί.

Αυτή την αδικία, έρχεται να ισοφαρίσει η παράκαμψη Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα θα αρχίσει να κατασκευάζεται μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την παράκαμψη Χαλκίδας είχε αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά τονίζοντας ότι θα ξεκινήσουν σύντομα τα εργοτάξια. Πολλοί πίστευαν ότι θα ξεκινούσαν μέσα στο καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι πέρασε αλλά εργοτάξια δεν τα είδαμε ακόμα.

Βέβαια θα ξεκινήσουν κάποιες πρόδρομες εργασίες να υλοποιούνται σε κάποια τεχνικά έργα. Η παράκαμψη Χαλκίδας, θα είναι η επέκταση του αυτοκινητοδρόμου Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Παράλληλα, θα συνδέσει το Βόρειο με τον Νότιο άξονα της Εύβοιας. Θα παρακάμπτει ανατολικά την πόλη της Χαλκίδας και θα ελαττώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη.

Πόσο θα στοιχίσει η παράκαμψη Χαλκίδας;

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το κόστος του έργου, εκτιμάται σε 200 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Ο δρόμος Ν.Λάμψακος – Ψαχνά θα στοιχίσει 165 εκατομμύρια ευρώ.

Η παράκαμψη Ψαχνών θα στοιχίσει 10 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης προβλέπεται ένα επιπλέον κονδύλι 30 εκατομμύρια ευρώ για απαλλοτριώσεις.

Το μήκος του έργου είναι 25,6 χιλιόμετρα εκ των οποίων η παράκαμψη Ψαχνών είναι 4,6 χιλιόμετρα.

Τι θα γίνει με την Νότια Εύβοια;

Πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν για το τι θα γίνει με την Νότια Εύβοια. Μάθαμε ότι ως προαίρεση παρουσιάζεται το έργο. Δεν θα είναι στο κυρίως αντικείμενο του έργου για την παράκαμψη Χαλκίδας.

Πρόκειται για το τμήμα γέφυρα Ευρύπου – Νέα Λάμψακος με μηκος περίπου 5 χιλιόμετρα και κόστος περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.