Συνάντηση Σοφίας Νικολάου με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη – Ξεκινά το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών

Τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, επισκέφτηκε στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η κ. Σοφία Νικολάου.

Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, είχε συνομιλία με τον κ. Καραγιάννη για τα θέματα που απασχολούν το νομό Εύβοιας, κυρίως για τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη ή έχουν σχεδιαστεί για το νομό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών, με τον υφυπουργό να επισημαίνει ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου, με την εγκατάσταση εργοταξίου. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου θα δώσει έναν σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου:

Το έργο βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο υπογραφής της σύμβασης. Στόχος είναι μέσα στο έτος να έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια και να εκκινήσουν οι εργασίες για το έργο.

Το έργο της μελέτης και κατασκευής της οδικής παράκαμψης της Χαλκίδας και των Ψαχνών συνολικού μήκους 26,2 χλμ δημοπρατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με π/υ 210 εκατ. ευρώ (υπό ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ).

Η οδός της Παράκαμψης Χαλκίδας με τα συνεχόμενα τμήματα της Παράκαμψης Ψαχνών και της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας εντάσσεται στα έργα βελτίωσης της οδικής σύνδεσης Αθήνας και Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης και των Ψαχνών από τη διερχόμενη κυκλοφορία, η οποία σήμερα διέρχεται από τις παραπάνω αστικές περιοχές.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις γύρω από την αποκατάσταση των γεφυρών Αφρατίου, Βασιλικού, Φύλλων, αλλά και για το στάδιο που βρίσκονται οι μελέτες για τα έργα υποδομής στη Βόρεια Εύβοια.

Συγκεκριμένα για τις Γέφυρες τονίστηκαν τα εξής στη συνάντηση:

· Το υπουργείο κινήθηκε άμεσα για την αποκατάσταση των γεφυρών Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές τον Αύγουστο 2020.

· Εκπόνησε ταχύτατα τις μελέτες και δημοπράτησε τα έργα αποκαταστάσεων των 3 γεφυρών τον Σεπτέμβριο του 2022, με συνολικό π/υ 7,5 εκατ. ευρώ.

· Σήμερα, ο φάκελος της σύμβασης βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο υπογραφής της σύμβασης, η οποία εκτιμάται θα γίνει εντός Νοεμβρίου.

Βόρειος Οδικός Άξονας Ευβοίας:

Ο νέος άξονας θα συνδέσει με ταχύτητα και ασφάλεια τη Βόρεια Εύβοια με τη πρωτεύουσα του Νομού και εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την επόμενη μέρα.

Η Γ.Γ. Υποδομών θα αναθέσει τις απαιτούμενες συμβάσεις Τεχνικού Συμβούλου για να καλυφθεί το μελετητικό αντικείμενο και θα διεξάγει διαγωνισμό ανάθεσης των γεωτεχνικών ερευνών. Το οδικό τμήμα θα έχει συνολικό μήκος 35 περίπου χιλιόμετρα.

Μετά τη συνάντηση η κ. Νικολάου σε δήλωσή της εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ξεκινά άμεσα η παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών, ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή. «Χαίρομαι που σύντομα θα εγκατασταθούν τα εργοτάξια γι’ αυτό το έργο που περιμένουν όλοι. Ο υφυπουργός, κ. Καραγιάννης, όλο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όλη η κυβέρνηση, βρίσκονται δίπλα στην Εύβοια και κάνουν άοκνες προσπάθειες για να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα υποδομών που χρειάζεται ο τόπος για να αναπτυχθεί».