Η σκοτεινή αλήθεια της Εύβοιας: Ο αριθμός των νεκρών στους δρόμους

Τροχαίο στην Εύβοια με εμπλοκή οχημάτων και παρουσία έκτακτης βοήθειας.
Τροχαίο στην Εύβοια με εμπλοκή οχημάτων και παρουσία έκτακτης βοήθειας.

Η σκοτεινή αλήθεια για την Εύβοια και ο αριθμός των νεκρών στους δρόμους

Η Εύβοια θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, στους δρόμους του νομού.

Advertisement

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τα ατυχήματα στην Εύβοια. Κάθε χρόνο καταγράφονται δεκάδες τροχαία δυστυχήματα, με τον τραγικό απολογισμό να περιλαμβάνει πολλούς νεκρούς και ανθρώπους που έμειναν με μόνιμες αναπηρίες.

Πίσω από αυτούς τους ψυχρούς αριθμούς κρύβονται οικογένειες που διαλύθηκαν, ζωές που ανατράπηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και άνθρωποι που δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους.

Advertisement

Και ενώ κάθε αριθμός μοιάζει απλώς με μια μονάδα στη στατιστική, για τις οικογένειες των θυμάτων πρόκειται για μια ζωή που χάθηκε άδικα.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής αναδείχθηκε η σοβαρότητα των τροχαίων στην Εύβοια.

Advertisement

Στην Εύβοια, τα τροχαία ατυχήματα παραμένουν μια σοβαρή απειλή για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.

Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 24 θάνατοι και 12 άτομα μένουν με μόνιμες αναπηρίες εξαιτίας δυστυχημάτων στους δρόμους του νησιού.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επικίνδυνη οδική συμπεριφορά, η ταχύτητα και η αμέλεια των οδηγών αποτελούν τις κύριες αιτίες.

Παράλληλα, η ανάγκη για βελτίωση και συντήρηση των δρόμων παραμένει επιτακτική.

Η επικίνδυνη οδική συμπεριφορά θεωρείται κύρια αιτία, ενώ η βελτίωση των δρόμων παραμένει κρίσιμη προτεραιότητα για την πρόληψη νέων τραγωδιών.

Κάθε ατύχημα δεν είναι απλώς μια είδηση. Είναι μια ιστορία πόνου, απώλειας και θλίψης.

Εύβοια ειδήσεις

Τα 3 εγκλήματα με μαχαίρι στη Χαλκίδα που πάγωσαν το Πανελλήνιο

Έκλεψαν τενεκέ τυρί από αυλή μονοκατοικίας έξω από τη Χαλκίδα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι

Το ωραιότερο όνομα οδηγεί σε αυτό το χωριό της Εύβοιας

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.