Σκιάθος: Ελκυστική επιλογή… φύσει και θέσει

Η Σκιάθος εδώ και πολύ καιρό έχει απολέσει τον χαρακτηρισμό του «εναλλακτικού προορισμού» και είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά και ένας τόπος διακοπών που γοητεύει όλο και περισσότερους, ενώ και όσοι την έχουν ήδη επισκεφθεί δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν ξανά στις παραλίες και στα στέκια της διασκέδασης που αφθονούν στο νησί.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί, αλλά οι δύο πιο βασικοί είναι η φύση και η θέση του νησιού. Η μορφολογία του νησιού είναι τέτοια που δεν αφήνει ασυγκίνητους ούτε τους οπαδούς της παραλίας και του μπάνιου ούτε εκείνους που προτιμούν το πράσινο και τους περιπάτους στα δάση και στα μονοπάτια. Διαφέροντας κατά πολύ από τη βραχώδη όψη των νησιών των Κυκλάδων και παρουσιάζοντας μια άλλη εικόνα, αυτή του κατάφυτου νησιού που περιστοιχίζεται από γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, η Σκιάθος προσφέρει ένα άλλο μοντέλο διακοπών, πολύ πιο υγιεινό και φυσιολατρικό, μέσα στη δροσιά και το οξυγόνο που προσφέρουν τα δέντρα της.

Οι πασίγνωστες Κουκουναριές, ίσως η πιο δημοφιλής παραλία της Σκιάθου, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτού του συνδυασμού που προσφέρει. Εκεί τα δέντρα φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα ρίχνοντας τη θερμοκρασία τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και προσφέροντας άφθονη σκιά και δροσιά στους λουόμενους. Ωστόσο και όλες οι υπόλοιπες παραλίες του νότιου τμήματος του νησιού είναι εξαιρετικές, με κυριότερες την Καναπίτσα, τον Βρωμόλιμνο, τον Βασιλιά, την Μπανάνα, την Αγία Ελένη και πολλές άλλες, ενώ στη βόρεια πλευρά δεσπόζει μια παραλία εντελώς διαφορετική. Μιλάμε φυσικά για τα Λαλάρια, με τα κατάλευκα βότσαλα και την άγρια ομορφιά, που είναι προσβάσιμα μόνο από τη θάλασσα.

Όσο για τη γεωγραφική θέση της Σκιάθου, αυτή είναι τέτοια που την κάνει ιδανικό προορισμό τόσο για τους Αθηναίους όσο και για τους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες γενικότερα. Για τους Θεσσαλούς, πάλι, είναι ένας πολύ κοντινός και βολικός προορισμός, κάτι αντίστοιχο με τα νησιά του Αργοσαρωνικού για τους Αθηναίους.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι Έλληνες που… ψηφίζουν Σκιάθο. Τουρίστες απ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και όλον τον κόσμο, έρχονται στο νησί κάθε καλοκαίρι. Αρκετοί ευκατάστατοι Γερμανοί, μάλιστα, αγοράζουν σπίτια και κάνουν εκεί πολυήμερες διακοπές ή τα εκμεταλλεύονται ως ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι γλώσσες που μπορείτε να ακούσετε κάνοντας μια βόλτα στην προκυμαία είναι επίσης τα γαλλικά και τα ιταλικά, ενώ και αρκετοί Σκανδιναβοί δείχνουν κάθε χρόνο την προτίμησή τους στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Βέβαια, η Σκιάθος είναι και κάτι άλλο. Είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο για διακοπές υψηλού επιπέδου, με πολυτελή ξενοδοχεία με απρόσκοπτη θέα στις παραλίες, εστιατόρια μεγάλης γαστρονομικής αξίας, μεταξύ των οποίων και το Senses Bar Restaurant Mystery,  μπαράκια και κλαμπ σε κάθε σοκάκι της, αλλά κυρίως στην προκυμαία και στο Παλιό Λιμάνι, για πιο ροκ καταστάσεις. Αυτά είναι και τα στοιχεία που τα τελευταία χρόνια την έχουν καταστήσει έναν τουριστικό προορισμό αγαπητό στη νεολαία, με νυχτερινή ζωή εφάμιλλη εκείνης των μεγάλων νησιών του Αιγαίου που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του τουρισμού, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Αυτά και πολλά ακόμη ατού, που μόνο αν επισκεφτεί κανείς την καταπράσινη «βασίλισσα των Σποράδων» μπορεί να απολαύσει, φέρνουν τη Σκιάθο σε μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα κάθε ενημερωμένου ανθρώπου που ψάχνει για χαλαρωτικές και άνετες διακοπές.    

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την διαμονή σας σε ξενοδοχείο στην Σκιάθο