Συνδεδεμένη 2022: Πότε θα δοθεί;

Η συνδεδεμένη που θα πιστωθεί μέσα στο 2022 έχει να κάνει με το φορολογικό έτος του 2021.

Η συνδεδεμένη ενίσχυση χορηγείται στους δικαιούχους παραγωγούς κάθε έτος βάσει καθορισμένων εκτάσεων και αποδόσεων ή καθορισμένου αριθμού ζώων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία καθώς και των στοιχείων που διατηρεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι αιγοπροβατοτρόφοι για την χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το 2021 υπενθυμίζει με ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στο πλαίσιο της διενέργειας του διοικητικού ελέγχου του Μέτρου 2 της συνδεδεμένης ενίσχυσης που χορηγείται στους κτηνοτρόφους αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων, για το έτος ενίσχυσης 2021, καλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι που έχουν αιτηθεί στη ΕΑΕ 2021 ότι επιθυμούν να είναι δικαιούχοι της εν λόγω ενίσχυσης να προσκομίσουν αντίγραφο μητρώου της εκμετάλλευσης τους, έως την 28/02/2022 στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή/και στα Νομαρχιακά Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο οποίο ανήκει η έδρα εκμετάλλευσης τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές συνδεδεμένη 2021

Όσον αφορά τις πληρωμές στις συνδεδεμένες, τις οποίες ο αγροτικός κόσμος αναμένει, ακούγεται ότι θα γίνει σε δόσεις.

Πριν το Πάσχα, θα πληρωθεί μια ομάδα προϊόντων. Ακούγεται ότι τελευταία ομάδα προϊόντων που θα πληρωθεί θα αφορά στα ζωικά.

Όπως και πέρσι θα πληρωθούν οι δικαιούχοι την συνδεδεμένη το 2022. Πέρσι είχε γίνει η πληρωμή στα μέσα του Μαρτίου 2021.