Σημάδια που δείχνουν ότι γυμνάζεστε υπερβολικά

Είναι πολύ ωφέλιμο, να έχετε την γυμναστική στην ζωή σας. Μήπως όμως έχετε περάσει τα όριά σας και το έχετε παρακάνει με την γυμναστική; Πιο κάτω θα βρείτε κάποια σημάδια, τα οποία δείχνουν, πως γυμνάζεστε σε υπερβολικό επίπεδο.

Αρρωσταίνετε πολύ συχνά

Αυτό συμπεριλαμβάνει και το να παθαίνετε διάφορα κρυολογήματα και το να αισθάνεστε κάποια αδιαθεσία κατά την διάρκεια της γυμναστικής.

Αν έχετε παρατηρήσει πως συχνά μετά από την γυμναστική η κατά την διάρκειά της πονάει ο λαιμός σας ή τρέχει η μύτη σας, έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα από αυτή.

Αντίστοιχα, αν μετά απ’ την γυμναστική αισθάνεστε οποιασδήποτε μορφής αδιαθεσία ή ζαλάδα ή κάτι παρόμοιο, υπάρχει πιθανότητα να το έχετε παρακάνει και να χρειάζεστε επειγόντως ξεκούραση.

Έχετε κακή απόδοση

Αν έχετε υπερβεί τα όριά σας στην γυμναστική, θα φαίνεται στην απόδοσή σας. Αν πάντα πονάνε οι μύες σας ή αν πάντα είστε χωρίς ενέργεια ή αν πάντα κουράζεστε με την παραμικρή άσκηση, πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αφήσετε την γυμναστική για λίγο καιρό.

Πολλοί έχουν την λάθος αντίληψη, ότι στην γυμναστική πρέπει να κουράζονται υπερβολικά για να δουν αποτελέσματα, αλλά αν το κάνετε αυτό, θα έχετε μόνο αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα σας.

Δεν έχετε κίνητρο

Η γυμναστική πρέπει να είναι μία ευχάριστη διαδικασία, που σας γεμίζει με ενέργεια και ζωντάνια. Αν πλέον κάθε φορά που πρέπει να γυμναστείτε αγανακτείτε, ίσως πρέπει να σταματήσετε να γυμνάζεστε για λίγο.

Είναι λογικό να μην έχετε πάντα διάθεση για να γυμναστείτε, αλλά αν αυτό γίνεται συνέχεια εδώ και κάποιον καιρό, καλό είναι να μην το αγνοήσετε.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ξεκουραστείτε και να επιστρέψετε έπειτα από κάποιο διάστημα δριμύτεροι.

Έχει χαλάσει το πρόγραμμα ύπνου σας

Η γυμναστική γενικά σας βοηθάει να έχετε καλύτερο πρόγραμμα ύπνου και να κοιμάστε καλύτερα, αλλά αν γυμνάζεστε υπερβολικά, ο ύπνος σας θα επηρεαστεί αρνητικά.

Αν πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας με την γυμναστική, μπορεί να έχετε αϋπνίες ενώ νιώθετε εξαντλημένοι παράλληλα ή μπορεί να μην κοιμάστε ήρεμα και να ξυπνάτε κουρασμένοι και με δυσκολία.

Αν θέλετε να δείτε καλύτερα αποτελέσματα απ’ την γυμναστική σας, χωρίς να ξεπεράσετε τις αντοχές σας, ίσως να σας φανούν χρήσιμα κάποια συμπληρώματα διατροφής. Κάποια από αυτά τα συμπληρώματα, είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος και η πρωτεΐνη όγκου.

Πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, είναι καλό να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.