Μήπως σου λείπει σίδηρος;

Η έλλειψη σιδήρου είναι μια αρκετά συνηθισμένη διατροφική αλλά ο σίδηρος είναι σημαντικό μέταλλο, καθώς είναι απαραίτητος για να μεταφέρεται το οξυγόνο σε κάθε κύτταρο του σώματος.

Ένα από τα βασικά σημάδια έλλειψης σιδήρου είναι η κόπωση. Η δυσλειτουργία στη μεταφορά οξυγόνου δεν επιτρέπει σε κύτταρα και στα συστήματα που αυτά απαρτίζουν να λειτουργούν αποδοτικά. Έλλειψη δύναμης και αντοχής, ειδικά αν γυμνάζεσαι συστηματικά.

Ο σίδηρος χορηγείται συχνά σε αθλητές ως συμπλήρωμα ώστε να εξασφαλιστεί ότι η απόδοσή τους θα είναι η καλύτερη δυνατή. Ένα ακόμα σύμπτωμα έλλειψης σιδήρου είναι και οι πόνοι στους μυς μιας και η δυσλειτουργία στην οξυγόνωση των κυττάρων λόγω της έλλειψης σιδήρου καθυστερεί σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης και ανάπλασης των μυών, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται πόνος σε διάφορα σημεία του σώματος.

Έπειτα, ένα ακόμα σύμπτωμα της έλλειψης σιδήρου είναι αλλοίωση στα νύχια αλλά και τα νύχια που σπάνε εύκολα. Αν σου λείπει σίδηρος, δοκίμασε ένα συμπλήρωμα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου και βελτίωσε τη διατροφή σου.

Δείτε στο Fedra.com μερικές από τις πιό αποτελεσματικές επιλογές συμπληρωμάτων σιδήρου:

Power Health Floradix Iron Formula 250ml

Solgar Gentle Iron 20mg Veg Caps 90s

Vitabiotics Feroglobin Fizz 20 αναβράζοντα δισκία

Πηγή: Fedra.com