Επέστρεψε ο σεισμός στη Χαλκίδα

Αναστάτωση στη Χαλκίδα για ακόμη μια φορά με τον εφιάλτη να επιστρέφει…

Μετά από μερικές εβδομάδες ησυχίας, επέστρεψαν οι σεισμοί στη Χαλκίδα.

“Ήταν πολύ δυνατός ο σεισμός στη Χαλκίδα. Μας έκανε να ανησυχήσουμε τα ξημερώματα” μας λένε οι κάτοικοι.

3,2 Ρίχτερ ο σεισμός στη Χαλκίδα

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε για τα καλά την Χαλκίδα και όχι μια φορά αλλά δύο, τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 1,8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παλιάς γέφυρας του Ευρίπου, σε εστιακό βάθος 5,0 χιλιομέτρων και η ένταση ήταν 3,2 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ.

Λίγη ώρα αργότερα μετά τις 4 τα ξημερώματα ακολούθησε άλλη μία δόνηση, πιο ασθενής, που έγινε λιγότερο αισθητή.

Που έκανε σεισμό στην Εύβοια;

Σεισμός τώρα: Ξεκίνησε πάλι η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Χαλκίδα, καθώς μετά από ημέρες “ξαναξύπνησε” ο σεισμός και ήρθε να ταρακουνήσει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή στις 4 τα ξημερώματα.

Μετά από μερικές εβδομάδες ησυχίας, επέστρεψαν οι σεισμοί στη Χαλκίδα.
Ο χάρτης με το επίκεντρο του πρώτου σεισμού
Πηγή: gein.noa

Συμβουλές για τον σεισμό

Όταν αισθανθείτε σεισμό, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.

Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α). Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση.

Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους.

Εάν βρίσκεστε σε ψηλό κτίριο και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια. Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός τεθεί σε λειτουργία.