Μια ακόμη βραδιά αναστάτωσε τους Χαλκιδέους. Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά είχαμε σεισμό στη Χαλκίδα.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add evianews.com on GoogleΑπό χθες το πρωί δονείται η περιοχή της Χαλκίδας από ασθενείς σεισμούς. Πάλι τα ξημερώματα περίπου τη ίδια χρονική στιγμή, είχαμε περίπου το ίδιο μέγεθος.
Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2), στις 03:00 κοντά στη Χαλκίδα.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο όλων των σεισμών εντοπίζεται στα 5 χλμ. βόρεια- βορειοδυτικά της Χαλκίδας.
Πηγή: gein.noa
Συμβουλές για τον σεισμό
Όταν αισθανθείτε σεισμό, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.
Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α). Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους.
Εάν βρίσκεστε σε ψηλό κτίριο και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια. Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός τεθεί σε λειτουργία.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Φτωχότερη η Χαλκίδα, έφυγε ένας άνθρωπος που μας έμαθε τι σημαίνει αγάπη
Εύβοια: Ένας άνθρωπος που έδωσε τα πάντα για την ομάδα που αγαπούσε δεν είναι πια εδώ
Τροχαίο τώρα με τραυματία οδηγό δικύκλου
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

