Εύβοια: Θρίλερ για γυναίκα όταν έπιασε φωτιά το σπίτι της στη Ερέτρια

Ώρες αγωνίας για γυναίκα στο σπίτι της – Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς και ποιοι κινδυνέουν

Εύβοια: Θρίλερ για γυναίκα όταν έπιασε φωτιά το σπίτι της στη Ερέτρια

Θρίλερ για γυναίκα στην Εύβοια, όταν έπιασε φωτιά το σπίτι της στην Ερέτρια.

Ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την οικία της. Περαστικοί έτρεξαν στο σημείο και συνάμα κάλεσαν για βοήθεια την πυροσβεστική.

Όλο το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου είχε παραδοθεί στις φλόγες, ενώ το πιο ανησυχητικό ήταν ότι γυναίκα είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές.

Εύβοια: Θρίλερ για γυναίκα όταν έπιασε φωτιά το σπίτι της στη Ερέτρια

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι πυροσβέστες όταν έφτασαν στην Ερέτρια και στο σπίτι που καίγονταν, ήταν να μεριμνήσουν για τις ανθρώπινες ζωές.

Έβαλαν σκάλα και κατάφεραν να ανέβουν στον πρώτο όροφο. Εκεί βρίσκονταν η άτυχη γυναίκα που ήταν εγκλωβισμένη.

Χωρίς να χαθεί δευτερόλεπτο κατάφεραν να την βγάλουν από το διαμέρισμα και να την μεταφέρουν σε διπλανή οικία.

Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια που την έβγαλαν οι πυροσβέστες αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς που αναπτύχθηκαν εξαιτίας της φωτιάς.

Ρίχτηκαν στις φλόγες

Αφού κατάφεραν να σώσουν την ηλικιωμένη γυναίκα στην Ερέτρια, στην συνέχεια ρίχτηκαν στις φλόγες.

Έπρεπε να σβηστεί η φωτιά και να μην επεκταθεί στα διπλανά διαμερίσματα.

Εύβοια: Θρίλερ για γυναίκα όταν έπιασε φωτιά το σπίτι της στη Ερέτρια

Δυστυχώς το σημείο που έπιασε φωτιά ήταν κεντρικό και έπρεπε να δράσουν γρήγορα για να μην επεκταθεί και στα διπλανά διαμερίσματα.

Ευτυχώς κατάφεραν να την περιορίσουν και να μην τραυματιστεί κανένας.

Ποιοι κινδυνεύουν από την φωτιά

Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ομάδες υψηλού κινδύνου από έκθεση σε καπνό είναι άτομα με άσθμα ή άλλα αναπνευστικά νοσήματα, άτομα με καρδιοαγγειακές παθήσεις, χρονίως πάσχοντες, ηλικιωμένοι, παιδιά, έγκυοι και καπνιστές.

Η έκθεση στον καπνό μιας πυρκαγιάς ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια και την αναπνευστική οδό, βήχα, βρογχίτιδα, ενδέχεται να επιδεινώσει ή να πυροδοτήσει συμπτώματα κρίσης άσθματος και σε ορισμένες περιπτώσεις διαταραχή της αναπνευστικής λειτουργίας όπως δύσπνοια.

Επίσης, σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα ενδέχεται να συμβάλει σε διαταραχές ρυθμού της καρδιάς και σε ακραίες περιπτώσεις σε καρδιαγγειακά επεισόδια με κατάληξη το θάνατο.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο κίνδυνος εγκαυμάτων του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος εξαιτίας της εισπνοής θερμών αερίων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές επιπλοκές, αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας με θέμα : Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως οι πυρκαγιές .