Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 2 λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής στη Βόρεια Εύβοια.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και τη Χαλκίδα.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 12:58 και είχε επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Προκοπίου Ευβοίας.
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5,0 χιλιόμετρα.
Ελάχιστα λεπτά μετά, ακολούθησε και δεύτερος ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ ο οποίος έγινε και αυτός αισθητός σε όλη την Εύβοια.
Σύμφωνα και πάλι με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο δεύτερος σεισμός είχε επίκεντρο 2 χλμ ΑΝΑ του Προκοπίου Εύβοιας με εστιακό βάθος τα 5 χλμ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε κτίρια και επιχειρήσεις αν και έχουν σημειωθεί αρκετές κατολισθήσεις σε πολλά σημεία της Εύβοιας.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Έπιασαν ένα άτομο για φωτιά στην Βόρεια Εύβοια
Εύβοια: Χωριό ντύθηκε στο πένθος για νέο άνθρωπο
Χωριό της Εύβοιας ντύθηκε στο πένθος για συγχωριανό τους
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News
🐗 ΣΟΚ στην Εύβοια: Αγριογούρουνο-γίγας τρύπωσε μέσα σε κοτέτσι!
Πήγαν να ταΐσουν τις κότες και πάγωσαν! Δεν ήταν αλεπού... Μέσα στο κοτέτσι είχε κουρνιάσει ένα τεράστιο αγριογούρουνο. 😱
Στο βίντεο θα δεις την στιγμή που το ανακαλύπτουν και τι έγινε μετά. Η αντίδρασή του θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. 👉 Πάτα play τώρα!


