Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα;

Σήμερα Κυριακή έχουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Σε Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια αυτή την ώρα έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία είναι σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Παγετός σημειώνεται στα ηπειρωτικά, ο οποίος είναι κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι θερμοκρασίες είναι υπό του μηδενός, δημιουργώντας συνθήκες παγετού στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής, ενώ στη Βοιωτία, είναι κατά τόπους ισχυρός.

Από την Πέμπτη, τα περισσότερα σχολεία σε Εύβοια, Αττική και Βοιωτία είναι κλειστά μιας και οι δήμοι με ανακοινώσεις τους, έκλεισαν προληπτικά τα διδακτήρια.

Παρόλα αυτά οι μαθητές πραγματοποιούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι μερικά σχολεία της ήταν κλειστά, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Διευκρινίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Η τηλεκπαίδευση είναι η λύση για να μην χαθούν διδακτικές ώρες στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση αν θα μείνουν τα σχολεία κλειστά αύριο Δευτέρα. Πάντως σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία μετακίνησης των μαθητών, κάθε Δήμος θα ενημερώνει με email για το ποια σχολεία θα είναι κλειστά.

Αυτό πιστεύεται ότι θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής όπου θα υπάρχει η εκτίμηση της κατάστασης για το ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Δευτέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα σχολεία στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου θα παραμείνουν κλειστά μιας και το χιόνι σε διάφορα σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Δήμο Μεσσαπίων – Διρφύων και Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Παρόλα αυτά οι μαθητές πραγματοποιούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης
Παρόλα αυτά οι μαθητές πραγματοποιούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι μερικά σχολεία της ήταν κλειστά, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Την ίδια ώρα θα γίνεται τηλεκπαίδευση για να μην υπάρξουν κενά στις διδακτικές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την κακοκαιρία Μήδεια και Ελπίδα, οι Δήμοι είχαν προχωρήσει σε προληπτικό κλείσιμο σχολικών μονάδων για να μην κινδυνεύσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί από την επέλαση της κακοκαιρίας που έπληξαν την χώρα.