Σχολεία άνοιγμα 2022: Τι ώρα ξεκινά ο αγιασμός;

Είναι μια ερώτηση που πολλοί κάναμε όταν είμασταν μαθητές. Ο αγιασμός ξεκινά στις 8 το πρωί και μπορεί να τελειώσει στις 12 το μεσημέρι – Κάθε σχολείο θα στείλει ανακοίνωση για την ώρα του αγιασμού

Το άλλο θέμα είναι το πως ανοίγουν τα σχολεία. Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Ποια μέτρα προβλέπονται για μάσκες, κρούσματα; Θα πρέπει να σας πούμε ότι χωρίς μάσκες και υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Τελικά εγκρίθηκε από τον υπουργείο παιδείας και υγείας η εισήγηση των ειδικών για την επιστροφή των μαθητών χωρίς μάσκες και διαγνωστικά τεστ. Ωστόσο η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική το ίδιο και ο συστηματικός διαγνωστικός έλεγχος.

Σε περίπτωση κρούσματος σε μια τάξη , οι ειδικοί μας συμβουλεύουν, το κρούσμα να απομονωθεί για 5 μέρες και να επιστρέψει όταν τα συμπτώματα του έχουν υποχωρήσει. Καλό θα ήταν για τις πρώτες πέντε μέρες στο σχολείο, να χρησιμοποιεί την μάσκα υψηλής προστασίας.

Το κράτος αποφάσισε στην χαλάρωση των μέτρων στα σχολεία λόγω της αποκλιμάκωσης των δεικτών της πανδημίας. Επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι εάν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων και χρειαστεί να βγουν νέα μέτρα στην κοινότητα, τότε θα αλλάξουν τα μέτρα και στα σχολεία.

Σχολεία 2022: Πότε ανοίγουν και πως
Σχολεία 2022: Πότε ανοίγουν και πως

Το τελευταίο καιρό τα κρούσματα είναι σε ύφεση κάτι το οποίο βοήθησε στην αποκλιμάκωση των μέτρων. Σε περίπτωση όμως που ανέβουν πάρα πολύ τα κρούσματα, θα χρειαστεί η αυστηροποίηση των μέτρων κατά του Κορονοϊού.

Αναλυτικά τα μέτρα για τις μάσκες
Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Τέλος, στο newse.gr, μπορείτε να βρείτε το ΦΕΚ για τα σχολεία.