Δείτε τι κρύβεται κοντά σε παραλία της Χαλκίδας [Φωτογραφία]

Δεν το βλέπετε εύκολα. Χρειάζεται να είστε πολύ παρατηρητικοί για να δείτε τι κρύβεται και είναι πολύ σημαντικό για την θάλασσα της Χαλκίδας.

Όσοι το δούνε στο νερό, είμαστε σίγουροι ότι θα πάνε μακρυά για να μην το πατήσουν. Δεν είναι και εύκολη υπόθεση να το πατήσετε, γιατί πονάει αρκετά.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι θάλασσες μας διαθέτουν κρυστάλλινα νερά, πολυδιαφημισμένα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια λόγω της εξέλιξης υπάρχουν και θάλασσες που είναι ακατάλληλες για κολύμπι.

Ένα πράγμα βέβαια μας σώζει, το γεγονός ότι η Eλλάδα δεν έχει βαριά βιομηχανία και είναι σωτήριο για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στη Χαλκίδα είδαμε κάτι που μας αποδεικνύει ότι τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Παρόλο που η παραλία αυτή είναι κοντά στην πόλη, η φωτογραφία αυτή αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλη για πολλές βουτιές.

Πρόκειται για την παραλία Ροδιές. Δεν απέχει μακρυά από την πόλη της Χαλκίδας. Ακόμα και με τα πόδια μπορείτε να πάτε και να κάνετε το μπάνιο σας.

Αυτό που είδαμε στην παραλία ήταν η παρουσία αχινών όπως θα δείτε και στη φωτογραφία. Τι να κάνετε αν πατήσετε αγκάθια από αχινό στη θάλασσα;

Η παραλία Ροδιές στη Χαλκίδα και οι αχινοί! Αυτό σημαίνει ότι τα νερά στην παραλία είναι πεντακάθαρα. Οι αχινοί συνήθως επιβιώνουν στις καθαρές θάλασσες και βρίσκονται στα βράχια.

Καθαρίστε την περιοχή με λίγο οινόπνευμα ή οξυζενέ, για να αποφύγετε περαιτέρω μολύνσεις. Αν δεν τα έχετε μαζί σας, μπορείτε να καθαρίστε την περιοχή με λίγο ζεστό νερό μιας και βοηθά στην απομάκρυνση των αγκαθιών.

Αν παρατηρείτε ακόμα μικρά μαύρα σημαδάκια που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, πηγαίνετε σε γιατρό και μην περιμένετε να βγουν από μόνα τους.