Τι έγινε με το κρούσμα κορονοϊού στη Χαλκίδα;

Μία έντονη ανησυχία την ζήσαμε όλοι. Βέβαια ευτυχώς έρχεται και μία ευχάριστη είδηση που θα μας καθησυχάσει λίγο.

Η είδηση για νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χαλκίδα έγινε γνωστή το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας… Το ρεπορτάζ μιλούσε για μία γυναίκα με κορονοϊό που γέννησε στην Εύβοια το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 13 Απριλίου 2020.

Το θετικό είναι ότι για τη μεταφορά και τη νοσηλεία της γυναίκας πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος κορωνοϊού, όπως κάνουν σε όλα τα περιστατικά που εισάγονται από τη Ριτσώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ – Δες τι κάνει ένα χωριό της Εύβοιας σε όσους μαλώνουν μεταξύ τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκαναν και δεύτερο τεστ για το κρούσμα κορονοϊού στη Χαλκίδα. Λίγο μετά της 8 το βράδυ, μαθεύτηκε ότι η γυναίκα τελικά δεν έχει τον φονικό ιό και είναι καλά στην υγεία της.

Ανησυχία ΔΟΜ για τα κρούσματα στη Ριτσώνα

Την ανησυχία του για τα αυξημένα θετικά κρούσματα κοροναϊού στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι αυτός ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλλει, τόσο τις μεταναστευτικές, όσο και τις τοπικές κοινότητες, δηλώνει ο Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να εξασφαλιστεί πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, στην πρόληψη, στους ελέγχους και στη θεραπεία για όλους, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα και τα νησιά».

Προειδοποίηση ΠΟΥ! «Όχι» σε γρήγορη άρση των μέτρων απαγόρευσης

Η πανδημία της Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα αλλά επιβραδύνεται πολύ πιο αργά, προειδοποίησε σήμερα 13 Απριλίου ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους. Το ρεπορτάζ το διαβάσαμε στο newsbomb.gr.

«Τα μέτρα ελέγχου μπορεί μόνο να αρθούν αν τηρούνται τα σωστά μέτρα δημόσιας υγείας, όπως μια σημαντική δυνατότητα για ιχνηλάτηση επαφών», πρόσθεσε.

Τα μέτρα ελέγχου μπορεί μόνο να αρθούν αν τηρούνται τα σωστά

Όπως υπογράμμισε, η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση της Covid-19, που έχει σκότωσει σχεδόν 115.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης της Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», σημείωσε.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε ξεκινά η προκήρυξη για πυροσβεστική, λιμενικό, αστυνομία χωρίς πανελλήνιες;

Επιδότηση ελαστικών 2022: Πάει πίσω το επίδομα; [ΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Κύμη: Όταν Άγιος φωτογραφήθηκε με τους κατοίκους

Θρήνος για 53χρονο – Έχασε την ζωή του στον δρόμο για το νοσοκομείο Χαλκίδας

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις