Μία γυναίκα με κορονοϊό γέννησε σήμερα στην Ριτσώνα

Διαβάστε την είδηση που αναστάτωσε την Εύβοια…

Και άλλη μία γυναίκα με κορονοϊό στην Ριτσώνα γέννησε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 13 Απριλίου 2020. Συναγερμός σήμανε για άλλη μία φορά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μετά από νέο κρούσμα κορωνοϊού, το οποίο επιβεβαιώθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μέρες έγινε γνωστό ότι δεκάδες είναι τα κρούσματα στο hotspot της Ριτσώνας.

Πρόκειται και πάλι για έγκυο γυναίκα από το hotspot στη Ριτσώνα, η οποία μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας για να γεννήσει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγωνία για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Εύβοια

Το πρώτο κρούσμα με γυναίκα με κορονοϊό στην Ριτσώνα

Στις 3 Απριλίου 2020 ήταν το πρώτο περιστατικό στην δομή της Ριτσώνας. Σε καραντίνα συνεχίζει να είναι η δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα.  Την ίδια ώρα δείτε ένα ρεπορτάζ του newsbomb.gr, για το πως άδειασε μία πόλη στην Εύβοια εξαιτίας του κορονοϊού.

Ανησυχία ΔΟΜ για τα κρούσματα στη Ριτσώνα

Την ανησυχία του για τα αυξημένα θετικά κρούσματα κοροναϊού στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Την ανησυχία του εξέφρασε όταν υπήρχε το πρώτο κρούσμα με γυναίκα με κορονοϊό στην Ριτσώνα.

«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι αυτός ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλλει, τόσο τις μεταναστευτικές, όσο και τις τοπικές κοινότητες, δηλώνει ο Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να εξασφαλιστεί πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, στην πρόληψη, στους ελέγχους και στη θεραπεία για όλους, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα και τα νησιά».

Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το γνωρίζεις;

Μια έρευνα του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης του τμήματος της Εξελικτικής Οικολογίας, την οποία δημοσίευσαν και οι Financial Times, υποστηρίζει ότι ο COVID-19 είχε εισέλθει στη Βρετανία από τα μέσα Ιανουαρίου, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται αυτό το σενάριο.

Αν ισχύει, ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι περίπου οι μισοί Βρετανοί θα έχουν νοσήσει από τον ιό, με τους περισσότερους να μην το έχουν καταλάβει.

Κορονοϊός νέα: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Φυσικά ο βήχας είναι το κύριο σύμπτωμα, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr. Ένα άλλο σύμπτωμα είναι και η απώλεια της γεύσης, η δύσπνοια και ο πυρετός.

1. Ποιος είναι ο νέος ιός;

Ένας νέος ιός εμφανίστηκε στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2019 και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για νέο κορονοϊό, ο οποίος ονομάζεται πλέον «2019-nCoV» και είναι μέλος της ίδιας μεγάλης οικογένειας με τους προηγούμενους ιούς SARS και MERS.

2. Τι είναι οι κοροναϊοί;

Είναι συχνοί ιοί και τυπικά προκαλούν ήπια αναπνευστικά προβλήματα όπως βήχα και καταρροή, αλλά μερικοί είναι πιο επικίνδυνοι, όπως ο SARS και ο MERS πριν μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται με πιο ήπιους κορονοϊούς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, έχοντας ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Σε λίγες περιπτώσεις οι συνήθεις κοροναϊοί μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, όπως πνευμονία και βρογχίτιδα. Είναι κοινοί στα ζώα παγκοσμίως και μόνο λίγοι από αυτούς είναι γνωστό ότι μολύνουν τους ανθρώπους. Σπάνια κάποιος κορονοϊός μεταλλάσσεται και εξαπλώνεται από τα ζώα στους ανθρώπους, όπως συνέβη με τους ιούς SARS και MERS.