Χαλκίδα: Ποιος δρόμος κλείνει στο κέντρο;

χαλκιδα, καταστηματα

Ξεκίνησαν εργασίες που θα κάνουν αγνώριστη τη Χαλκίδα και γενικά το κέντρο της πόλης.

Όπως ακούγεται, θα σας ξαφνιάσει αυτό που θα αλλάξει στα καταστήματα.

Είναι μια κίνηση που σίγουρα θα δουν με άλλο μάτι οι κάτοικοι της Ευβοϊκής πρωτεύουσας.

Αυτή η αλλαγή θα κάνει αγνώριστο τον εξωτερικό διάκοσμο των καταστημάτων και δεν πρόκειται για μικρό αριθμό αλλά για αρκετά μαγαζιά στην πόλη.

Θα αλλάξουν οι δρόμοι των οδών Περικλέους Σταύρου, Αντωνίου, Νεοφύτου, Κριεζώτου, Γαζέπη, Παπαδημητρίου, Παπαναστασίου, Βαρατάση, Σαλονικιού, Φίλωνος, Καρυδά, Καραμουρτζούνη, Φαρμακίδου, Μπαλαλαίων, Στοά Χαλκιδικής, και Κάτω Πύλης, όπως θα δείτε στον παρακάτω χάρτη. Με λίγα λόγια, θα σας ξαφνιάσει αυτό που θα γίνει στα καταστήματα στη Χαλκίδα.

Θα αλλάξουν ριζικά πολλοί δρόμοι της πόλης μιας και θα δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια και θα αναβαθμιστούν οι δρόμοι.

Τα έργα ξεκίνησαν από την οδό Περικλέους Σταύρου, από τη συμβολή της με την οδό Βύρωνος έως και τη συμβολή της με την οδό Κακαρά και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου ενάμιση μήνα.

Η Περικλέους Σταύρου, όπως θα δείτε και στον χάρτη είναι μια κάθετη οδός πάνω στην Αβάντων. Ένας δρόμος που δεν έχει αρκετά πεζοδρόμια και δεν μπορεί να κάνει κάποιος τις αγορές με ευχαρίστηση και άνεση.

Δρόμοι και πεζοδρόμια θα γίνουν αγνώριστα

Ξεκινά η αναβάθμιση οδών και πεζοδρομίων Χαλκίδας με σκοπό να ενταχθούν πολλές περιοχές της πόλης στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου ή αλλιώς Open Mall.

Ξεκινάει η ανάπλαση δρόμων και των πεζοδρομίων του ευρύτερου εμπορικού κέντρου της Χαλκίδας.

Και είναι ένα έργο που ξεκίνησε άμεσα μιας και έπεσαν οι υπογραφές από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και τον ανάδοχο του έργου.

Πόσο θα στοιχίσει το έργο

Το έργο θα στοιχίσει 988.309,40 ευρώ με τον Φ.Π.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σαν αποτέλεσμα πολλές περιοχές θα γίνουν αγνώριστες μιας και θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης των οδών, των πεζοδρομίων με πρόβλεψη για ΑμεΑ, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου και του αστικού εξοπλισμού.

χαλκιδα, καταστηματα

Τα έργα θα γίνουν στις οδούς Περικλέους Σταύρου, Αντωνίου, Νεοφύτου, Κριεζώτου, Γαζέπη, Παπαδημητρίου, Παπαναστασίου, Βαρατάση, Σαλονικιού, Φίλωνος, Καρυδά, Καραμουρτζούνη, Φαρμακίδου, Μπαλαλαίων, Στοά Χαλκιδικής, και Κάτω Πύλης.

Το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, αναβαθμίζει την εικόνα και τη λειτουργικότητα βασικών δρόμων του κέντρου, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της εμπορικής κίνησης και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Πότε ξεκινά το έργο

κλειστοσ δρομοσ, χαλκιδα

Συνάντηση με ιδιοκτήτες καταστημάτων στην οδό Περικλέους Σταύρου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, προκειμένου να τους ενημερώσει και να συζητήσουν σχετικά με το έργο αναβάθμισης οδών και πεζοδρομίων Χαλκίδας – Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall), το οποίο ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη οδό.

Για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου, η οδός παραμένει κλειστή και θα παραμείνει για περίπου 1,5 μήνα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο.