ΔΕΠΠΣ Πρότυπα σχολεία: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Πολλοί γονείς ρωτούν για το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία 2022.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργούν μόνο δύο πρότυπα σχολεία. Λειτουργεί το 5ο γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία από τις 4.171 θέσεις στο δίκτυο των 120 πλέον πρωτοποριακών αυτών σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό. Δείτε ενδεικτικά θέματα για πρότυπα σχολεία 2022 για τα πρότυπα σχολεία στην παρένθεση (https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10245)

Και φέτος, η εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα πρότυπα σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου και πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών.

Οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία είτε είναι γυμνάσια είτε λύκεια έγιναν το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Πρότυπα σχολεία εξετάσεις 2022: Πότε είναι οι αιτήσεις και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;
Πρότυπα σχολεία εξετάσεις 2022: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα; φωτό: Trung Pham Quoc Unsplash

Πέρσι, την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 έγιναν οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία. Για τη συμμετοχή οι γονείς και κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών είχαν υποβάλλει αίτηση. Οι αιτήσεις για τα πρότυπα σχολεία ήταν από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2021. Φέτος ξεκίνησαν νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία βγήκαν 3 ημέρες μετά, την 1η Ιουλίου 2021. Έχει περάσει περίπου μία εβδομάδα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα ανακοινωθούν. Αν στηριχτούμε στα περσινά δεδομένα, η ανακοίνωση έγινε μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες.