Προσοχή στην Εύβοια: Αυτό το τηλεφώνημα πρέπει να σε βάλει σε σκέψη!


Προσοχή στην Εύβοια: Αυτό το τηλεφώνημα πρέπει να σε βάλει σε σκέψη!

Πονοκέφαλος είναι κάποια τηλεφωνήματα και στην Εύβοια με τους κατοίκους να είναι απροστάτευτοι. Πολλές φορές χτυπά το τηλέφωνο μας και το 30% των κλήσεων είτε είναι απάτες είτε διαφημιστικά τρικ για ρεύμα και για τηλέφωνο.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι κάτοικοι της Εύβοιας όταν στην άλλη άκρη της γραμμής είναι μια άγνωστη φωνή και ζητά τραπεζικούς κωδικούς λέγοντας ότι δήθεν έχετε δικαιούνται επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ακόμη μία τηλεφωνική απάτη καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια, αυτή τη φορά, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Αυτή τη φορά οι δράστες καλούσαν σε κινητά τηλέφωνα, προσποιούμενοι τους εργαζόμενους σε εταιρείες ρεύματος και ενημέρωναν για δήθεν επιστροφή χρημάτων από λογαριασμό ρεύματος!

Την προσοχή των πολιτών εφιστά οι τηλεφωνικές απάτες. Άγνωστοι δράστες με κλήσεις προς πολίτες προσπαθούν να τους «αρπάξουν» τους τραπεζικούς κωδικούς τους με δικαιολογία διάφορα επιδόματα που δήθεν δικαιούνται.

Οι δράστες απέστειλαν μηνύματα ζητώντας από πολίτες να χρησιμοποιήσουν διάφορα links που τους έστελναν ως εφαρμογή της τράπεζας. Όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για απάτη, καθώς έτσι οι επιτήδειοι αποκτούσαν πρόσβαση σε τραπεζικές καταθέσεις και κατάφερναν να αρπάζουν χρηματικά ποσά χωρίς να γίνεται γνωστή η ταυτότητά τους!

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες οι σχετικές καταγγελίες στην αστυνομία πληθαίνουν, γεγονός που εφιστά την προσοχή σε όλους.