Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου;

Σε λίγες μέρες θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα. Όπως μαθαίνουμε πρόκειται για 9 παροχές που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ και είναι οι παρακάτω.

  1. Επίδομα κίνησης
  2. Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κ.λπ.
  3. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία
  4. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση
  5. Πρόγραμμα-οικονομικής-ενίσχυσης-παραπληγικών-τετραπληγικών-και-ακρωτηριασμένων-ανασφάλιστων-και-ασφαλισμένων-του-Δημοσίου
  6. Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS)
  7. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων
  8. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης
  9. Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση
  10. Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους.

Για να γίνει η πληρωμή επιδομάτων θα πρέπει να πληρούνται, ανάλογα με το επίδομα, κάποιες προϋποθέσεις. Αν θέλει κάποιος δικαιούχος να λάβει το επίδομα μιας βαριάς αναπηρίας, θα πρέπει να υπάρχει γνωμάτευση που να υποστηρίζει ότι υπάρχει αυτή η αναπηρία.

Εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 72.000.000 ευρω προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες χορήγησης προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι για τα παραπάνω επιδόματα υπάρχουν κάποια δικαιολογητικά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, κάποια από αυτά θα τα αναζητήσουν από μόνες τους. Βέβαια σε περίπτωση που τα έχετε στο σπίτι σας, καλό θα ήταν να τα προσκομίζατε.

Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν, ανάλογα με την παροχή, κάποια δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσετε, αποκλειστικά, εσείς ή ο νόμιμος εκπρόσωπός σας, είτε κατά την υποβολή της αίτησης, είτε μεταγενέστερα ( περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα, ανά παροχή, δικαιολογητικά θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/atoma-me-anapiria-paroches/)