Προκήρυξη πυροσβεστική 2022 με πανελλήνιες: Πότε είναι;

Με την ανακοίνωση λοιπόν και τις φετινής προκήρυξης της Αστυνομίας εκκρεμεί μόνο αυτή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς ο καιρός για τους μαθητές και όλους τους υποψηφίους που πρόκειται να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 διεκδικώντας μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις 2022 ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί για το πότε θα γίνουν.

Πέρσι ξεκίνησαν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Κάθε χρόνο εκδίδεται από τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στις Σχολές της Ελληνικής Πυροσβεστικής ακαδημίας.

Η προκήρυξη αυτή περιλαμβάνει τον αριθμό των εισακτέων καθώς και όλες τις ημερομηνίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις υγειονομικές και προκαταρκτικές εξετάσεις.

Προκήρυξη πυροσβεστική 2022 με πανελλήνιες
Photo by Mauro Shared Pictures on Unsplash

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας περιλαμβάνουν υγειονομικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS),

Να σημειωθεί πως στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 η προκήρυξη για τη συμμετοχή των υποψηφίων στην Πυροσβεστική Ακαδημία είχε δημοσιευθεί τον Απρίλιο.

Σε κάθε περίπτωση και εδώ όπως και σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση σχετίζεται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, έχει μεγάλη σημασία η προσεκτική μελέτη των προϋποθέσεων και των δεδομένων αλλά και η στοχευμένη ενημέρωση για τη φοίτησή και τη σταδιοδρομία του αυριανού αποφοίτου. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε πως έχουμε βάλει τις βάσεις για μια εύστοχη επιλογή.