Προκήρυξη νοσηλευτών 2022: Πότε ξεκινά;

Σε λίγες μέρες θα γίνει η έκδοση της προκήρυξης νοσηλευτών του ΑΣΕΠ, που περιμένουν εδώ και μήνες με αγωνία χιλιάδες νοσηλευτές που υπηρετούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας ως επικουρικό προσωπικό.

Με αυτή την κίνηση θα στηριχτεί το ΕΣΥ με τις προσλήψεις που θα γίνουν. Στόχος είναι ναι μεν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό να μειωθούν οι λίστες των χειρουργείων και να έρθουν τα νοσοκομεία στην προτέρα κατάσταση.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και το ECDC, προειδοποιούν ότι από τον Σεπτέμβριο ενδεχομένως να υπάρξει κλιμάκωση.

Πρόκειται για μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά τη μονιμοποίηση 4.000 Νοσηλευτών και 910 λοιπών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σε 127 διαφορετικά νοσοκομεία πρόκειται να κατανεμηθούν 3.720 μόνιμοι υπάλληλοι στην Υγεία μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ.

Το πρώτο σκέλος της καθυστέρησης οφείλεται στο ότι τα αρμόδια υπουργεία εξετάζουν το πως θα υπάρξει «έξτρα» μοριοδότηση μιας και υπάρχει πρόβλεψη για αυξημένη μοριοδότηση για όσους δούλεψαν στην περίοδο της πανδημίας.

Προκήρυξη νοσηλευτών
Πρόκειται για μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά τη μονιμοποίηση 4.000 Νοσηλευτών και 910 λοιπών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Φωτογραφία Ashkan Forouzani, Unsplash

Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας που δεν έχει ακόμα καταγράψει τα κενά και τις θέσεις που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Η προκήρυξη αφορά προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι ήδη εργάζονται σε νοσοκομεία και τους οποίους η εμπειρία στη διάρκεια της πανδημίας, θα τους πριμοδοτήσει με μόρια για την πρόσληψή τους.

Εκτός από νοσηλευτες η νέα προκήρυξη θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως: Κοινωνιολογίας, Βιολόγων/ Χημικών / Βιοχημικών, Διοικητικού –Οικονομικού, Πληροφορικής, Στατιστικής, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Βρεφοκόμων / Βρεφονηπιοκόμων, Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Προνοίας, Εργοθεραπευτων, Λογοθεραπευτές, Μαιευτικής / Μαιών – Μαιευτων, Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, Επισκεπτριών/Των Υγείας, Διατροφής Και Διαιτολογιας, Οδοντοτεχνιτων, Βοηθων Φαρμακείου, Προσωπικού Ασφάλειας (Ημερησιοι Φυλακες / Φύλακες / Νυχτοφύλακες), Μαγείρων, Βοηθών Οδοτεχνιτων, Γενικών Καθηκόντων / Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντων-ντριων.

Θα υπάρχει θέση στην προκήρυξη των νοσηλευτών και για τις κατηγορίες πολυτέκνων και μελών τους, τριτέκνων, και ατόμων με ποσοστό αναπηρίας.