Προκήρυξη νοσηλευτών 2022 στα νοσοκομεία: Πότε ξεκινά;

Σε λίγες μέρες θα πάρει σάρκα και οστά η έκδοση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, που περιμένουν από τον Σεπτέμβριο με αγωνία χιλιάδες νοσηλευτές που υπηρετούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας ως επικουρικό προσωπικό.

Με αυτή την κίνηση θα στηριχτεί το ΕΣΥ με τις προσλήψεις που θα γίνουν. Στόχος είναι ναι μεν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό να μειωθούν οι λίστες των χειρουργείων και να έρθουν τα νοσοκομεία στην προτέρα κατάσταση.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και το ECDC, προειδοποιούν ότι από τον Σεπτέμβριο ενδεχομένως να υπάρξει κλιμάκωση.

Πριν το Πάσχα 2022, έρχεται μεγάλη προκήρυξη νοσηλευτών. Η προκήρυξη έχει να κάνει με προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών με την καθυστέρηση να οφείλεται στο ίδιο το υπουργείο και όχι στο ΑΣΕΠ.

Προκήρυξη νοσηλευτών στα νοσοκομεία: Πρόκειται για μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά τη μονιμοποίηση 4.000 Νοσηλευτών και 910 λοιπών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Αυτή η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ των νοσηλευτών αναμενόταν να πάρει ΦΕΚ μέσα στον Σεπτέμβριο που πέρασε. Ωστόσο μετατέθηκε για το νέο έτος.

Το πρώτο σκέλος της καθυστέρησης οφείλεται στο ότι τα αρμόδια υπουργεία εξετάζουν το πως θα υπάρξει «έξτρα» μοριοδότηση.

Πρόκειται για μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά τη μονιμοποίηση 4.000 Νοσηλευτών και 910 λοιπών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.
Πρόκειται για μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά τη μονιμοποίηση 4.000 Νοσηλευτών και 910 λοιπών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Φωτογραφία Ashkan Forouzani, Unsplash

Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας που δεν έχει ακόμα καταγράψει τα κενά και τις θέσεις που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Ενδεχομένως πριν το Πάσχα αναμένεται προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές και για 910 άτομα λοιπών ειδικοτήτων.

Η προκήρυξη αφορά προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι ήδη εργάζονται σε νοσοκομεία και τους οποίους η εμπειρία στη διάρκεια της πανδημίας, θα τους πριμοδοτήσει με μόρια για την πρόσληψή τους.

Εκτός από νοσηλευτες η νέα προκήρυξη θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως: Κοινωνιολογίας, Βιολόγων/ Χημικών / Βιοχημικών, Διοικητικού –Οικονομικού, Πληροφορικής, Στατιστικής, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Βρεφοκόμων / Βρεφονηπιοκόμων, Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Προνοίας, Εργοθεραπευτων, Λογοθεραπευτές, Μαιευτικής / Μαιών – Μαιευτων, Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, Επισκεπτριών/Των Υγείας, Διατροφής Και Διαιτολογιας, Οδοντοτεχνιτων, Βοηθων Φαρμακείου, Προσωπικού Ασφάλειας (Ημερησιοι Φυλακες / Φύλακες / Νυχτοφύλακες), Μαγείρων, Βοηθών Οδοτεχνιτων, Γενικών Καθηκόντων / Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντων-ντριων.

Θα υπάρχει θέση στην προκήρυξη των νοσηλευτών και για τις κατηγορίες πολυτέκνων και μελών τους, τριτέκνων, και ατόμων με ποσοστό αναπηρίας.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι