Power pass: Πότε πληρώνει;

Επίδομα ρεύματος Power pass – Πληρωμές: Εν αναμονή της εμβόλιμης καταβολής του

Δεν χρειάζεται άγχος μιας και θα γίνουν και άλλες πληρωμές τις επόμενες ημέρες. Βέβαια πριν μπουν χρήματα στους λογαριασμούς, θα σταλεί email.

Το power pass ή αλλιώς η επιδότηση του ρεύματος είναι διαφορετική. Οι δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν το ποσό από μία πλατφόρμα που παράλληλα φιλοξενεί και το fuel pass. Μπαίνοντας εκεί με τους κωδικούς taxisnet, επίλεγαν την παροχή ρεύματος και αφού γίνονταν οι διασταυρώσεις θα πιστώνονταν τα χρήματα στον λογαριασμό.

Η διαδικασία ήταν απλή. Η αίτηση για το Power Pass μπορούσε να γίνει από κάθε πρόσωπο που δήλωνε ότι ένας αριθμός παροχής αντιστοιχούσε στην κύρια κατοικία του.

Όλη η διαδικασία μπορούσε να γίνει από έναν, χωρίς να χρειάζεται κοινή ή διπλή αίτηση και από τα δύο πρόσωπα. Για δηλώσεις που αφορούσαν στην πρώτη κατοικία εξαρτώμενων μελών η διαδικασία έπρεπε να γίνει από το πρόσωπο που αναφέρονταν ως κηδεμόνας.

Πότε πληρώνει το power pass
Πότε πληρώνει το power pass

Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις όπου τα στοιχεία της κύριας κατοικίας που εμφανίζονταν στην πλατφόρμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζονταν να μεταβούν στο https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia. Βρίσκονταν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» μέσω του vouchers.gov.gr. Κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζονταν κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορούσαν να δηλώσουν τα στοιχεία.

Από ώρα σε ώρα θα δουν οι δικαιούχοι τα χρήματα της εμβόλιμης πληρωμής του Power Pass.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η πληρωμή θα γινόταν στα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται να αρχίσουν να πιστώνονται τα ποσά που αφορούν στους λογαριασμούς του Ιουνίου.