Power pass gov.gr: Πως κάνουμε αίτηση στην πλατφόρμα vouchers gov gr;

Έρχονται χρήματα για όσους κάνουν αίτηση για το επίδομα ρεύματος και πλήρωσαν μεγάλα ποσά κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Έχει ξεκινήσει η πλατφόρμα και επιδοτεί το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν χρεωθεί οι καταναλωτές, και έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022.

Η επιδότηση αφορά και όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης, τα χρήματα δίνονται προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να πληρώσουν με αυτά τα χρήματα που θα λάβουν.

Πολλοί ρωτούν αν πρέπει να κάνουν αίτηση για το επίδομα ΔΕΗ 2022. Βεβαίως θα κάνετε αίτηση σε μια νέα πλατφόρμα όπου θα δηλώσετε τα στοιχεία σας και το login θα γίνει μέσω taxisnet.

Εκεί θα δηλώσετε τον αριθμό παροχής ρεύματος και ένα iban.

Αν έχετε καταγωγή από την Κάρυστο όπου εκεί έχετε σπίτι αλλά τον χειμώνα ως μόνιμη κατοικία ήσασταν σε διαμέρισμα στη Χαλκίδα, τότε θα μπορείτε να κάνετε αίτηση ακόμα και αν το διαμέρισμα στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα το νοικιάζατε.

Προβλέπεται αναδρομικότητα αποζημίωσης για όσους “έκαψαν ρεύμα” από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο.

Θα πάρουν χρήματα για το επίδομα ρεύματος για τις αναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες που ήταν εκτός επιδότησης μέχρι πρότινος, για την πρώτη κατοικία.

Το ποσό των νέων μέτρων ρεύματος στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κατά πάσα πιθανότητα εντός Ιουνίου, θα φτάνει ως και τα 600 ευρώ, θα αφορά ως και το 60% της επιπρόσθετης επιβάρυνσης και θα υπάρχει εισοδηματικό ταβάνι στα 45.000 ευρώ.

Θα πάρουν χρήματα χωρίς αίτηση για το επίδομα ρεύματος για τις αναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες που ήταν εκτός επιδότησης μέχρι πρότινος, για την πρώτη κατοικία.
Θα πάρουν χρήματα χωρίς αίτηση για το επίδομα ρεύματος για τις αναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες που ήταν εκτός επιδότησης μέχρι πρότινος, για την πρώτη κατοικία. πηγή φωτογραφίας: pexels.com

Θα πρέπει στις δηλώσεις που κάνουν να μην υπερβαίνουν τα έσοδα τα 45.000 ευρώ για να μπορούν να κάνουν αίτηση και να πάρουν σε χρήμα το 60% της ρήτρας αναπροσαρμογής που πλήρωσαν. Στην αρχή έκαναν αίτηση όσα ΑΦΜ έληγαν σε 1 και 2. Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, ξεκίνησαν τα ΑΦΜ που έληγαν σε 3 και 4. Στις 23 Ιουνίου, οι πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 7 και 8 μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα Power Pass, όπως βέβαια και όσων τα ΑΦΜ λήγουν σε 1-6. Από τις 24 Ιουνίου και έπειτα, άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ.

Όσοι κάνουν αίτηση θα πρέπει να δηλώσουν μόνο την πρώτη κατοικία που μένουν. Δεν θα επιδοτηθούν σπίτια εξοχικά. Στην πλατφόρμα για την επιδότηση του επιδόματος ρεύματος θα μπορούν να δηλώσουν τον αριθμό παροχής που έχουν γράψει στη δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1. Αν είναι διαφορετικός με τον λογαριασμό ρεύματος που πληρώνετε θα μπορείτε να το διορθώσετε. Όσοι δεν έχουν λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι είναι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας από τον λογαριασμό ή από το Ε1 προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση.

Έτσι θα δηλώσετε ουσιαστικά το δικό σας όνομα ως δικαιούχο του επιδόματος ρεύματος, ασχέτως τι αναγράφει ο λογαριασμός, σε ποιον ανήκει το σπίτι, αν είναι ενοικιασμένο ή δωρεάν παραχωρημένο ή μένετε ως φοιτητής.

Δικαιούχος του επιδόματος ρεύματος 600 ευρώ είναι αυτός που έμεινε στο ακίνητο και το είχε ως κύρια κατοικία και πλήρωνε το λογαριασμό.

Μετά την αίτηση για το επίδομα ρεύματος οι πάροχοι ρεύματος θα δώσουν τα ακριβή στοιχεία των λογαριασμών. Θα αθροίζονται όλες οι ρήτρες αναπροσαρμογής που προέκυψαν στους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τους 6 μήνες, από 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαΐου. Θα αφαιρούνται όμως τα ποσά που ήδη εισέπραξαν ή είχαν λάβει ως μείωση από τον πάροχο. Επ’ αυτών θα λάβουν το 60%.

Αν οι ρήτρες αναπροσαρμογής δεν είναι πάνω από τα 30 ευρώ, τότε δεν θα εισπράξει τίποτα, διότι το δημόσιο δεν θα καταβάλλει καμία επιδότηση κάτω από 18 ευρώ.

Ουσιαστικά, εάν δοθεί παράταση για μετά τις 30 Ιουνίου, οπότε και κλείνει η πλατφόρμα, τότε αυτό θα επιφέρει καθυστέρηση της επιστροφής των χρημάτων στους δικαιούχους.

Power Pass: Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης ΕΚΚΡΕΜΕΙ

ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει «υποβολή αίτησης».

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων. – αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN. – αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1-ΙΟΥΛ-2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Αντιμετώπιση προβλήματος εξαιτίας της φορολογικής δήλωσης

Σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει με τις αιτήσεις που υποβάλλονται στην πλατφόρμα power pass καθώς εντοπίστηκαν πολλά περιστατικά αυτόματης ακύρωσης. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μεταγενέστερης υποβολής φορολογικής δήλωσης.